Proiectele de mediu îi cheamă pe pietreni la masa rotundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietrenii vor fi chemaţi să discute despre mediu
Pietrenii vor fi chemaţi să discute despre mediu

Primăria municipiului Piatra Neamţ va da startul în această lună unei serii de dezbateri publice pentru a afla părerea pietrenilor referitore la proiectele de mediu desfăşurate de municipalitate.

Aşadar, pietrenii au ocazia să le ofere specialiştilor informaţii concrete din teritoriu, dar şi de a afla care sunt cele mai importante proiecte care vizează dezvoltarea oraşului. Prima întâlnire de acest gen este programată pentru data de 22 ianuarie, la ora 13.00, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Petru Rareş“.

Cea dintâi dezbatere va avea ca temă problema gestionării deşeurilor, colectarea selectivă şi reciclarea gunoiului. Pietrenii vor avea posibilitatea să-şi spună părerea şi despre programul de izolare termică a locuinţelor.

„Acest eveniment face parte din proiectul «Un mediu sănătos, o viaţă sănătoasă!», implementat de Primăria Piatra Neamţ şi finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Proiectul presupune realizarea unei campanii de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind protecţia mediului în municipiu, abordând diferite modalităţi de diminuare a poluării generată de activităţile cotidiene“, spune Nicoleta Husaru, purtătorul de cuvânt al primăriei.

La capitolul privind protecţia mediului, municipalitatea pietreană va încerca implementarea unei gândiri eco, prin motivarea cetăţenilor să renunţe la autoturisme, încurajând mersul pe jos, folosirea mijloacelor de transport în comun sau a bicicletelor.

„Mulţi dintre noi ar dori să meargă pe bicicletă în oraş. Este un mijloc ieftin de a te deplasa. Pentru a ne mişca în siguranţă, bicicliştii au avea nevoie şi de piste speciale, pentru a nu încurca traficul, şi aşa foarte de aglomerat“, a spus Mircea Postelnicu, un biciclist din Piatra interesat de proiectele Primăriei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite