Profesorul de pe locul IV: Ionuţ Ciocoiu, profesorul de istorie implicat în proiecte internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Ciocoiu (34 de ani) este profesorul care s-a clasat pe locul IV în Campania "Profesorii cu care judeţul se mândreşte", realizată de ziarul "Adevărul". Deşi are doar 5 ani de învăţământ, profesorul s-a implicat în multe activităţi extraşcolare. Este foarte apreciat de elevi şi s-a clasat pe primul loc într-un top realizat de Consiliul Elevilor.

Ionuţ Ciocoiu (34 de ani) este profesor de istorie la Colegiul Naţional "Roman- Vodă", instituţia în care s-a format. "Tatăl meu este tot profesor de istorie. De mic l-am admirat şi a fost un model pentru mine. În gimnaziu m-am hotărât să mă fac preot, dar asta mai mult sub influenţa părinţilor şi, mai ales, a bunicii mele", povesteşte dascălul.

Destinul a avut însă alte planuri pentru Ionuţ Ciocoiu. A dat examen la Colegiul National „Roman- Vodă", profilul Istorie- ştiinte sociale şi s-a decis să meargă la Facultatea de Istorie. „Doamna profesor Tanovici Mihaela  şi tatăl meu mi-au insuflat dragostea pentru istorie. Le-am spus părinţilor că vreau să dau admitere la Facultatea de Istorie dar întâi să fac pauză măcar un an. Locuiam în Băluşeşti, eram plecat de acasă din clasa a VII-a şi-mi doream să mai simt căldura părintească, care îmi lipsise vreme de şase ani", a spus profesorul.

Este pe primul loc în clasamentul profesorilor preferaţi de elevi

Următorul pas a fost susţinerea unui examen pentru postul de profesor suplinitor de istorie la Şcoala de Arte şi Meserii Băluşeşti, post pe care l-a ocupat din 1996 până în 1998.

Deşi are doar 5 ani de învăţământ, profesorul s-a implicat în multe activităţi extraşcolare. „ Am participat la proiectul internaţional <<O singură inimă>> între Colegiul Naţional <<Roman- Vodă>> şi Liceul <<Mihai Eminescu>> din Edineţ, Basarabia. De asemenea sunt implicat în proiectul internaţional <<Volunteering Through Generations>> realizat împreună cu Școala „Arseni Kostentsev", din Blagoevgrad, Bulgaria>>".


Click pentru fotogalerie

image

Dascălul a participat şi la lucrările celei de-a XIII-a ediţii a Simpozionului Internaţional „Românii din afara graniţelor ţării. România-Moldova-Ucraina. Împreună spre Europa".

Ionuţ Ciocoiu este foarte apreciat de elevi şi s-a clasat pe primul loc într-un top realizat de Consiliul Elevilor. „N-am avut nicio reclamaţie de la vreun elev legat de note sau altceva. Sunt foarte mulţumit când vin la mine la sfârşitul orei şi-mi spun că ora a fost frumoasă", mărturiseşte profesorul.

Orele de istorie, transformate în poveşti

Elevii pregătiţi de Ionuţ Ciocoiu s-au remarcat la concursurile de istorie. „Crâşmaru Gheorghe şi Aghergheloaie Lucian au obţinut premiul I la competiţia <<Monumente şi personalităţi controversate>>. Tot ei s-au clasat în fruntea listea la concursul <<1 decembrie, Ziua Naţională a României>>.

Dascălul predă atât elevilor de gimnaziu, cât şi celor din liceu. Pentru fiecare categorie are metode didactice diferite. „La cei mici lucrez cu nişte caiete speciale. La liceu fac ore tip seminar. Elevii citesc dinainte şi discutăm despre tema respectivă. Ei vin cu nelămuri şi întrebări. Îmi place să fac comparaţia cu perioada zilelor noastre, să scot din istorie învăţămintele şi să le aduc în zilele noastre sub forma unor poveşti. Îmi place ca elevii să fie relaxaţi la ore, dar concentraţi", mărturiseşte Ionuţ Ciocoiu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite