Profesorii nemţeni îşi cer drepturile în stradă de Ziua Mondială a Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii nemţeni protesteaza de Ziua Mondială a Educaţiei
Profesorii nemţeni protesteaza de Ziua Mondială a Educaţiei

200 de cadre didactice din Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ au anunţat că vor participa la protestul organizat astăzi de sindicalişti în faţa Prefecturii Neamţ.

Cadrele didactice vor picheta Prefectura Neamţ începând cu ora 14.30, iar liderii sindicali se aşteaptă ca numărul protestatarilor să fie de aproximativ 200 de persoane.

„Din păcate, protestul a ajuns să fie, în ultimii ani, forma comună de aniversare a Zilei Mondiale a Educaţiei în rândul profesorilor din ţara noastră. Mişcarea de protest are loc astăzi în mai multe oraşe din ţară. Avem mai multe nemmulţumiri şi vom înainta o listă cu revendicările noastre şi prefectului de Neamţ", a spus Gabriela Grigore, secretar general în cadrul Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învăţământ şi Cercetare Ştiinţifică Neamţ.

Profesorii cer respectarea drepturilor câştigate în instanţă, alocarea a 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Educaţie şi deblocarea posturilor din şcoli, mai ales pentru personalul nedidactic. „Ne confruntăm acum cu o lipsă a personalului nedidactic din instituţiile de învăţământ, însă posturile sunt blocate şi nu putem să facem nimic pentru a remedia problema", a adăugat Gabriela Grigore.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite