Profesoară de la Roman cercetată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărioara C., profesoară la Liceul cu Program Sportiv Roman şi diriginte la clasa a XII-a, este cercetată după ce un elev a denunţat-o la Direcţia Generală Anticorupţie că îi pretinde mită pentru a-i semna fişa de lichidare şi a lăsat 250 de lei la secretariat.

Mărioara C. este cercetată în stare de libertate după ce, ieri, 27 iulie, ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie au realizat un flagrant din care a lipsit persoana acuzată, mita fiind găsită la secretara liceului. În această situaţie este posibil ca dovezile care fac legătura cu profesoara să fie bazate pe înregistrarea convorbirilor telefonice făcută de cei de la „Doi şi-un sfert“, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă. „Biroul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, cu sprijinul tehnico-informativ al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins în flagrant o persoană care a pretins 250 lei cu titlu de mită. Astfel, suma de bani oferită cu titlu de mită a fost identificată la secretara liceului, care a primit banii de la denunţător şi urma să îi dea inculpatei“, se arată într-un comunicat al DGA Neamţ remis, astăzi, redacţiei „ADS Neamţ“.

Banii ar fi fost pretinşi ca mită pentru eliberarea diplomei de bacalaureat. „În cursul lunii iulie 2011, C. Mărioara a pretins de la un elev, denunţător în cauză, 250 lei pentru a-i semna fişa de lichidare şcolară, sarcină ce cădea în atribuţiunile sale de serviciu. În lipsa acestei fişe elevului nu i s-ar fi eliberat diploma de bacalaureat“, se mai arată în comunicatul DGA Neamţ.
Profesoara ajunsă inculpată este cercetată în stare de libertate. „Inculpatei C. M. i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, fiind cercetată în stare de libertate“,
mai precizează comunicatul citat.

Luminiţa Vârlan, inspectoarea generală a Inspectoratului Şcolar Neamţ, nu cunoştea detalii despre acuzaţia adusă profesoarei, dar a declarat că dezaprobă o astfel de situaţie şi că este foarte corect că elevul s-a adresat direct organelor de anchetă. „Din ce mi s-a spus, înţeleg că este vorba de un coleg. Indiferent cine este persoana care pretinde mită, un astfel de gest este incalificabil. Este o problemă care ţine de moralitate şi de educaţie şi, cu atât mai mult, nu poate fi tolerată în sistemul de educaţie. Din punctul meu de vedere, este corect că elevul s-a adresat direct organelor de cercetare, pentru că acestea pot lua imediat măsurile legale care se impun, în timp ce Inspectoratul Şcolar poate desfăşura doar anchete administrative“, a declarat Luminiţa Vîrlan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite