Neamţ: Problemele de serviciu, rezolvate în baruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Problemele de serviciu, rezolvate în baruri
Neamţ: Problemele de serviciu, rezolvate în baruri

Internetul gratuit din localuri este binevenit pentru pietrenii care nu se pot despărţi de laptop

Patronii susţin că numărul clienţilor nu a crescut considerabil de când au introdus wireless-ul, dar n-ar renunţa la acest serviciu.

Internetul nu mai este un lux pentru locuitorii municipiului de la poalele Pietricicăi.

Dacă în anii trecuţi majoritatea clienţilor matinali ai cafenelelor din oraş preferau să citească ziarele aşezate pe mesele din localuri, acum aceştia îşi iau laptop-ul cu ei şi-şi rezolvă problemele de serviciu într-un cadru relaxat.

Internet cafe-urile au cam dispărut de prin oraş, pietrenii preferând să fie online de acasă sau să-şi verifice email-urile ori să vorbească pe messenger din baruri. „De obicei, îmi rezolv cele mai urgente probleme în timpul dimineţii. În loc să stau acasă şi să-mi deranjez familia, mai bine ies la o cafea în oraş şi-mi iau laptop-ul cu mine. Nu deranjez şi nu sunt deranjat de nimeni", declară Marius Balan, reprezentant vânzări.

Tehnici de marketing

Pentru a-şi păstra locul în preferinţele pietrenilor, proprietarii de cafenele şi restaurante au fost nevoiţi să se impună prin serviciile oferite. Cei care au acces gratuit la internet îşi pot atrage mult mai uşor clienţii, aceştia plătind numai consumaţia, nu şi minutele rezervate spaţiului virtual.

Investiţia este una minimă pentru patroni, iar rezultatele, deşi nu sunt spectaculoase, îi determină pe aceştia să păstreze afişele cu „free wireless internet" la intrarea în localuri. Aceştia nu se gândesc să renunţe la serviciul care le oferă clienţilor posibilitatea de verificare a email-ului şi pe cea de a conversa online fără a plăti nici un leu.

Deşi această variantă nu a adus un număr mai mare de clienţi, mi se pare normal să le oferim toate condiţiile necesare petrecerii unor clipe plăcute în pub-ul nostru", a declarat Cristian Dobre, proprietarul unui bar din cartierul Precista.

Profilul utilizatorului
de internet

Dacă la apariţia acestui fenomen în ţara noastră românii se limitau la verificarea email-ului sau la conversaţiile online, acum profilul utilizatorului este asemenea celui din străinătate. Elevii preferă rezolvarea problemelor şcolare, oamenii de afaceri a celor de serviciu, iar gospodinele sau cei singuri caută fie reţete culinare, fie un partener de viaţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite