Neamţ: Probe cu un nou sens giratoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Probe cu un nou sens giratoriu
Neamţ: Probe cu un nou sens giratoriu

Chiar şi fără să fi testat giratoriul, şoferii pietreni spun că o astfel de amenajare era necesară pentru a debloca circulaţia din spatele hotelului Ceahlăul.

Blocarea circulaţiei pe strada Petru Rareş pentru lucrările de reabilitare a reţelelor a fost valorificată ieri de şefii din administraţie, care au finalizat în paralel noul sens giratoriu din spatele hotelului Ceahlăul.

Citeşte şi Şoferi dezorientaţi în cel mai nou giratoriu

Adoptarea schimbării în trafic a fost decisă din luna septembrie de către membrii Comisiei Rutiere din cadrul Primăriei Piatra Neamţ, ca varianta optimă pentru deblocarea traficului la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Petru Rareş. „Am vrut să profităm de faptul că în zonă se efectuau aceste lucrări de către compania Apa Serv. Am făcut marcajele şi am pus indicatoarele de sens giratoriu pentru noile reguli de trafic în această zonă“, spune viceprimarul Dragoş Chitic, preşedintele Comisiei Rutiere. Şoferii care au aflat de ultima modificare a regulilor de circulaţie în această intersecţie au întors pe toate feţele decizia edililor. „Este bine că s-a rezolvat într-un fel traficul din spatele hotelului pentru că n-o să mai stăm la cozi ca să intrăm pe strada Petru Rareş“, a spus Ionel Margine, şofer la o firmă de distribuţie.

„Altă variantă nu era decât să fi pus un semafor. Cred că şi atunci trebuia să stai să aştepţi verdele şi iar se făceau cozi“, era de părere tehnicianul Vasile Lepădatu. Şoferii se tem totuşi că le va fi greu să se adapteze cu sensul introdus în această zonă şi că va dura să se obişnuiască să nu circule pe traseele clasice. În condiţiile traficului suspendat, maşinile riveranilor, singurii care aveau ieri acces, nu ocoleau prin faţa Casei Armatei, ci mergeau tot înainte pe strada Petru Rareş.
„Am anticipat şi noi că le va fi mai greu şoferilor să se obişnuiască şi am montat suplimentar indicatoare cu «acces interzis» pentru a nu crea probleme în traficul de acolo“, a mai menţionat viceprimarul. 

Cu o rezervă minimă, edilul a menţionat că sensul giratoriu urma să devină funcţional de astăzi, lucrările celor de la apă-canal întârziind cu o zi deblocarea străzii Petru Rareş şi, implicit, a noului giratoriu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite