Primarul suspendat de Girov, la audieri la Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna nemţeană a devenit teatru de război în care sunt implicaţi fostul primar, un consilier local şi fostul viceprimar. Vasile Olaru, primarul suspendat al comunei Girov, a fost luat ieri de acasă cu mandat de aducere şi audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.

Forţele de ordine au percheziţionat ieri dimineaţă locuinţa fostului primar. Motivul descinderii la casa lui Vasile Olaru este acela că edilul ar fi tocmit mai multe persoane să îi zdrobească în bătaie pe duşmanii lui.

La începutul lunii iulie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a primit o informaţie de la structurile specializate cu privire la faptul că fostul primar de Girov instigă la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă. În cauză a fost deschis un dosar penal, iar joi dimineaţă a avut loc o percheziţie la domiciliul fostului primar. Pe baza mandatului de aducere emis de procuror, dumnealui a fost prezentat pentru audieri la Parchet“, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Contactat telefonic, primarul suspendat a refuzat să facă declaraţii. „Nu pot vorbi, sunt la Parchet“, a spus  Olaru. Acesta a fost suspendat din funcţie la sfârşitul lunii mai de prefectul de Neamţ, Mihai Archip, pe motiv că şi-a schimbat domiciliul.

Miercuri, 13 iulie, un consilier local din Girov, Vasile Enache, a fost bătut crunt şi găsit într-o baltă de sânge, în livada din curtea părintească. Pentru îngrijiri, familia l-a dus la un spital din Bucureşti. Tot miercuri, viceprimarul suspendat şi el, Vasile Guriuc, s-a internat într-un spital din Târgu Mureş, pentru că ar fi fost bătut şi el. Niciunul nu a dorit însă să depună plângere la Poliţie.

Vasile Guriuc a fost schimbat din funcţia de viceprimar într-o şedinţă a Consiliului Local convocată de edilul de atunci, Vasile Olaru. Schimbarea a fost făcută cu o zi înainte de a ajunge la Girov ordinul de suspendare a lui Olaru.
Poliţia nu leagă, deocamdată, instigarea făcută de primarul suspendat şi bătăile încasate de viceprimarul suspendat şi consilierul local. „Dosarul de cercetare penală a fostului primar Olaru este pentru instigare la vătămare corporală gravă neurmată de executare“, a mai precizat Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite