Primarul de Girov a fost reinstalat în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El a trecut la partidul de guvernământ după ce a fost suspendat de către prefectul de Neamţ şi după ce a fost exclus din partidul din care făcea parte anterior.

Primarul comunei Girov, Vasile Olaru, a fost repus în funcţie, vineri, 6 august, după ce Curtea de Apel Bacău a admis cererea lui de suspendare a executării actului administrativ emis de prefectul de Neamţ, Mihai Archip, până la încheierea procesului prin care el doreşte anularea mazilirii.

Tribunalul Neamţ respinsese această cerere, dar Vasile Olaru a făcut recurs la instanţa superioară.  „Admite recursul. Modifică în tot sentinţa recurată. Admite cererea şi, în consecinţă, dispune suspendarea executării Ordinului nr. 183/26.05.2011 emis de Prefectul judeţului Neamţ până la soluţionarea irevocabilă a acţiunii în anularea acestui ordin. Irevocabilă“, a decis Curtea de Apel în soluţia pronunţată joi, 4 august.

La sfârşitul lunii mai, Vasile Olaru a fost suspendat din funcţia de primar al comunei Girov de către prefectul de Neamţ, pe motiv că în buletin avea trecut domiciliul ca fiind în Piatra Neamţ. Schimbarea domiciliului în altă localitate decât cea pe care o păstoreşte ca primar contravine legislaţiei, a considerat prefectul.

Pe 14 iulie, lui Vasile Olaru i-a fost percheziţionat domiciliul, după care acesta a fost luat de acasă cu mandat de aducere şi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, unde a fost audiat pentru instigare la vătămare corporală gravă.

Vasile Olaru a confirmat că de pe 30 mai, după ce a fost exclus din PNL, este membru al PDL. „Cu siguranţă decizia Curţii de Apel Bacău şi repunerea lui pe funcţie are legătură cu trecerea lui Vasile Olaru în rândurile partidului de guvernământ“, a declarat Viorel Chirilă, vicepreşedinte al PNL Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite