Primarii nemţeni ţin cu dinţii de angajaţii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Bicaz se tem zilnic să nu-şi piardă locul de muncă
Angajaţii de la Bicaz se tem zilnic să nu-şi piardă locul de muncă

Edilii din judeţul Neamţ se plâng că nu au de unde să dea afară oameni, aşa cum cere Guvernul. Ei spun că se descurcă deja greu cu angajaţii pe are îi au, iar restrângerea şi mai tare a personalului i-ar aduce în situaţia de a nu funcţiona normal.

Din acest motiv ei au cerut să se întâlnească cu cei din Guvern pentru a negocia schema de personal pentru fiecare primărie în parte. „Pe 21 ianuarie va avea loc întrunirea Comitetului Director al Asociaţiei Oraşelor din România. Cu această ocazie i-am invitat şi pe reprezentanţii Ministerelor la discuţii. Trebuie să ne spunem şi noi punctul de vedere deoarece nu ni se pare normal să ni se impună fără să ni se ceară părerea“, a declarat Decebal Arnăutu, primarul oraşului Târgu Neamţ.


La Roman, primarul Dan Leoreanu susţine că nu are de gând să facă nicio disponibilizare dacă va primi vreo decizie în acest sens de la centru. „Noi avem atâţia oameni câţi trebuie. Nu văd de ce ar trebui să dau afară dacă ne descurcăm acum“, a afirmat primarul romaşcanilor.

Cea mai dificilă situaţie se înregistrează la Bicaz unde schema de personal este insuficientă. „Noi suntem cu mult sub normativ din cauza bugetului alocat pentru salarii. Activitatea se desfăşoară foarte greu din această cauză. Sper să nu ni se impună să mai renunţăm şi la alţi oameni“, a spus Constantin Catrinoiu, primarul oraşului Bicaz. Salariile angajaţilor din administraţie depind de fondurile alocate de Guvern.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite