Prima zăpadă căzută în Neamț i-a luat prin surprindere pe transportatori. Vezi cum se circulă pe drumurile din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima zăpadă căzută în Neamț a dat deja de furcă șoferilor, foto: Arhivă Adevărul
Prima zăpadă căzută în Neamț a dat deja de furcă șoferilor, foto: Arhivă Adevărul

Șoferul unui autobuz a lăsat mașina în drum la Mărgineni și a plecat spre bază, iar un TIR a rămas blocat în pantă la Tazlău. Ninsoarea pornită de luni seară s-a depus în strat superficial pe drumuri, dar mai mulți șoferi au fost nevoiți să-și pună lanțurile la anvelope.  

Șoferul unui autobuz care circula marți dimineață pe ruta Speranța-Mărgineni a avut probleme după ce mijlocul de transport a început să derapeze. El a chemat ajutoare, însă, când au la fața locului șeful de post și cei de la societatea DRUPO, șoferul plecase.

„Am reușit în cele din urmă să dăm de el și, cu ajutorul unui tractor am scos autobuzul din drum", a spus inginerul Narcis Porubin.

Reprezentanții societății care administrează rețeaua de drumuri județene au precizat că noaptea trecută și marți dimineață s-a intervenit pe sectoarele Girov-Tupilați, Roznov-Dobreni, pe drumul spre Bisericani și pe tronsoanele Bicaz-Izvorul Muntelui și Bicaz-Bistricioara.

„Șoferii de autoturisme nu crează probleme, ci mai degrabă cei care conduc mașini mari de transport. Unul a rămas în pantă la Tazlău și trimitem acolo un utilaj. Nu au lanțuri la mașini, acum se dau jos și le montează", mai spune Porubin.

Sectoarele de drum național sunt eliberate aproape în totalitate de zăpadă, stratul fiind sub 2 centimetri.

„Am scos 30 de utilaje și am împrăștiat 300 de tone de material antiderapant. Ceva zăpadă mai este pe drumul Piatra Neamț - Roman, dar vremea pare să se încălzească", a spus inginerul Emilian Darie, de la Drumuri Naționale, secția Piatra Neamț.

 

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite