Prețurile polițelor RCA ar putea rămâne aceleași și în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii asiguratori au modificat deja de două ori prețurile asigurărilor în avantajul clienților

Proprietarii de mașini primesc o veste foarte bună. Tarifele percepute pentru asigurările auto obligatorii nu vor fi majorate în cursul anului viitor. Mai mult decât atât, în unele cazuri este posibil ca valoarea acestora să scadă. Asiguratorii nemțeni spun că piața nu va mai oferi conducătorilor auto surprize neplăcute în ceea ce privește tarifele RCA. Chiar de săptămâna viitoare, unele firme vor afișa pe site-urile proprii prețurile RCA pentru anul viitor.

Prețul polițelor RCA nu mai sunt fixe de mai bine de un an. Fiecare societate de asigurări poate considera că are sau nu nevoie de o ajustare a prețurilor, din motive de strategie", spune Mariana Ciuche, directorul general al sucursalei nemțene a unei firme de asigurări. În cazul în care o societate decide să modifice tariful perceput pentru polița de asigurare, trebuie să notifice Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Astfel, dacă unul este prețul acum, peste câteva zile el poate fi mai mare sau mai mic.

Unii asiguratori au modificat deja tarifele RCA chiar și de două ori, în așa fel încât să vină în întâmpinarea clienților. Deocamdată, prețurile polițelor de asigurare a autoturismelor pentru anul 2011 nu a fost stabilit, operatorii din domeniu lucrând acum pentru fixarea tarifelor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite