Preţul gigacaloriei a fost redus la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul pe gigacalorie a fost redus la Piatra Neamţ
Preţul pe gigacalorie a fost redus la Piatra Neamţ

Consilierii locali au aprobat un tarif mai mic cu 13,16 lei, faţă de cel practicat în sezonul rece 2010-2011. Costurile pentru încălzire şi apă caldă în sistemul centralizat vor fi calculate în această iarnă raportat la un preţ de 298,5 lei/gigacalorie.

Noul tarif pentru producerea şi distribuţia energiei termice în sistem centralizat a fost aprobat în şedinţa extraordinară de Consiliu Local de miercuri, 5 octombrie. În sezonul rece trecut preţul de producţie a gigacaloriei a fost de 311,66 de lei, însă pietrenii plăteau doar 177,17 lei/Gcal, diferenţa fiind subvenţionată de la bugetul local şi de Guvern.

În condiţiile în care Guvernul a decis să elimine subvenţia nediferenţiată, pentru sezonul rece 2011-2012 vor beneficia de ajutoare la încălzire doar persoanele cu ve­nituri mici.

Astfel, persoanele singure şi familiile din Piatra Neamţ care obţin un venit net mediu lunar pe membru de familie de cel mult 1.300 lei vor beneficia în conti­nuare de compensări la plata căldurii, diferenţiate în funcţie de tranşele de venit.

Cei care obţin venituri mai mari de 1.301 lei vor plăti lunar cu aproape 70% mai mult pentru fiecare gigacalorie, adică 298,50 lei, faţă de 177,17 lei, pentru iarna trecută.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite