Neamţ: Portret/Andreea Panaitescu: „Premiile mă încurajează să merg mai departe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Portret/Andreea Panaitescu: „Premiile mă încurajează să merg mai departe“
Neamţ: Portret/Andreea Panaitescu: „Premiile mă încurajează să merg mai departe“

La 10 ani a adunat 22 de distincţii la concursurile muzicale. Următorul ţel al micuţei este să câştige faza naţională de la Eurovision Junior. 

Andreea s-a canalizat în ultimii patru ani pe studiul activităţilor artistice. Muzica, teatrul şi filmul sunt acum priorităţile ei, dorindu-şi să devină actriţă când va creşte mare. „Mama crede că o profesie se poate hotărî mai târziu, dar eu asta îmi doresc acum“, spune mica artistă. În egală măsură, Andreea Panaitescu îşi canalizează energia şi spre activităţile şcolare, fiind una dintre elevele cu rezultate foarte bune.

Pregătirea alături de profesori precum Crina Mardare, Narcisa Asăndulesei, Miluţa Cristal şi actriţa Gina Gulai a confirmat în timp talentul fetei, care a obţinut rezultate foarte bune la concursurile la care a participat. „Premiile nu sunt o prioritate pentru mine, dar te încurajează şi te ajută să mergi mai departe!“, mărturiseşte fetiţa, care a strâns 22 de premii.


Participă la Eurovision Junior 2009


Anul acesta a fost pentru Andreea Panaitescu unul foarte bun. Artista are un palmares bogat, dar de menţionat este că a obţinut premiul al II-lea la Festivalul „Constelaţia juniorilor“ la Focşani, premiul al III-lea la Festivalul „Mamaia Copiilor“ şi premiul Televiziunii Române la Festivalul „Cerbul Copiilor“.  În plus, a fost selectată să participe cu piesa proprie  „Păpuşile lui Geppeto“ la faza naţională a concursului Eurovision Junior 2009. 

Este cea mai mare realizare a mea de până acum. Sper să mă urmăriţi sâmbătă, 19 septembrie, începând cu ora 21.00 şi dacă vă place piesa să sunaţi la numărul de pe ecran afişat în timpul concursului“, adaugă emoţionată Andreea. Fetiţa s-a remarcat la mai multe emisiuni, invitată fiind la TVR1, TVR3, B1TV  şi posturile locale. Tot în 2009, ea a obţinut locul II la concursul de frumuseţe pentru copii Minimiss România. Andreea se poate lăuda şi cu prestaţia în câteva piese de teatru pentru copii.


Actriţă alături
de Jean Constantin


 Nici a şaptea artă nu îi este străină, copila jucând în filmul „Trupa de show“. „Filmul a fost o experienţă instructivă şi plăcută“, susţine fetiţa. 


Muzicalul a fost realizat după un scenariu de Carmen Aldea Vlad şi Dumitru Lupu, cu prezenţa actorilor şi artiştilor Jan Constantin, Ileana Şipoteanu, Gabriel Dorobanţu şi Alexandru Jula.  Andreea crede că pregătirea ei în muzică şi film o ajută mult şi la şcoală. „Acum mă simt mai puternică, mai sigură pe mine şi mai muncitoare“, încheie copila.

Întrebări şi răspunsuri
Care a fost cel mai special moment din cariera ta de până acum?
În 2007 am participat la Festivalul „Ceata lui Piţigoi“ şi am luat Premiul de Excelenţă, in memoriam Ionel Miron. Ştiu că acest premiu se dă de obicei copiilor mai mari, dar se pare că am impresionat prin dans, costum, voce şi prezenţă scenică. Acel premiu a fost o încurajare şi un punct de plecare pentru mine în activitatea artistică.


Ce îţi doreşti de la Eurovision Junior?
Emoţiile sunt mari, tot ce-mi doresc este să mă prezint foarte bine. Dacă telespectatorilor o să le placă piesa şi coregrafia vor avea posibilitatea să mă voteze! Este un concurs foarte important.

Ce-i place
Andreei îi plac poveştile cu zâne, păpuşile, iar în timpul liber merge la înot.  „Mă joc pe calculator şi citesc atunci când vreau să mă relaxez. La şcoală îmi plac matematica şi limba română“, spune fetiţa din Piatra Neamţ.

Ce nu-i place
Detestă singurătatea, preferând să fie mereu înconjurată de cei dragi. De asemenea, Andreea se supără când, din neatenţie, mai greşeşte la matematică.

Profil
Născută. 13 iunie 1999, Piatra Neamţ.
Studii. Clasa a IV-a, step by step.
Familie. Mai are un frate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite