Neamţ: Premii pentru cei mai buni artişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Premii pentru cei mai buni artişti
Neamţ: Premii pentru cei mai buni artişti

Câştigătorii ediţiei a XI-a a Bienalei de Artă Plastică „Lascăr Vorel“ Piatra Neamţ vor fi prezentaţi public, în cadrul vernisajului unei expoziţii programate astăzi, de la ora 17.00,

Câştigătorii ediţiei a XI-a a Bienalei de Artă Plastică „Lascăr Vorel“ Piatra Neamţ vor fi prezentaţi public, în cadrul vernisajului unei expoziţii programate astăzi, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă.

Selectarea premianţilor a fost făcută joi, 22 octombrie, de un juriu compus din Dumitru Şerban, prodecan al Facultăţii de Artă Timişoara şi preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Liviu Suhar, profesor la Universitatea de Arte Iaşi, criticii Valentin Ciucă de la Iaşi şi Oliv Mircea de la Bistriţa, precum şi Violeta Dinu, directorul Muzeului de Artă Piatra Neamţ.

Vor fi acordate Marele Premiu al Bienalei şi premii pe secţiuni, respectiv pictură, grafică şi sculptură. Organizatorii celei mai mari manifestări expoziţionale de artă plastică din Moldova sunt Fundaţia „Lascăr Vorel“, Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAPR), filiala Neamţ, precum şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ. „La ediţia de anul acesta a Bienalei «Lascăr Vorel» au participat peste 300 de artişti plastici din toată ţara, cu 470 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură“, a precizat Ştefan Potop, preşedintele UAPR, filiala Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite