Neamţ: Pregătirile pentru şcoală au golit buzunarele nemţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Pregătirile pentru şcoală au golit buzunarele nemţilor
Neamţ: Pregătirile pentru şcoală au golit buzunarele nemţilor

Cu un buget subţiat, părinţii caută soluţii ca să le asigure copiilor rechizitele şi garderoba 

În familiile cu mai mulţi copii, cel mic preia ghiozdanul sau articolele de îmbrăcăminte de la fraţii mai mari.

Forfota părinţilor preocupaţi în aceste zile să cumpere rechizitele sau uniforma şcolară este vizibilă în toate magazinele de profil din oraş. „Se vând în special caiete, culegeri şcolare şi materiale de papetărie“, spune librarul Mirela Dinescu. Nu toţi comercianţii sunt însă mulţumiţi de ritmul vânzărilor.


Vânzătorii se tem
să nu rămână cu marfă


Nu am luat marfă multă ca să nu rămân cu ea, dar nici aşa nu am vândut mai nimic. Cred că săptămâna viitoare or să vină oamenii să cumpere“, se plânge vânzătoarea unui stand cu articole de îmbrăcăminte din zona Pieţei Centrale. În familiil numeroase, care au copii de vârstă şcolară, cumpărăturile pentru noul an de învăţământ se fac după principiul „nimic nu se pierde, totul se transferă“.


Nu de puţine ori, părinţii folosesc articolele bine întreţinute din garderoba fraţilor şi le pasează copiilor mai mici. „Costumul băiatului care trece într-a V-a e încă bun. L-am spălat şi o să-l poarte fratele, care e mai mic cu un an, că se potrivesc la măsură“, spune pietreanca Ileana Motroc.

Femeia a scutit astfel 40 de lei din bugetul necesar cheltuielilor şcolare pentru cei doi copii. O sumă mică, dar importantă în economia cumpărăturilor pentru şcoală, crede Motroc. „Am cheltuit deja vreo 1.000 de lei pentru amândoi şi mai am de luat nişte rechizite. Un penar mă costa 40 de lei şi ,când am auzit cât face, m-am întors de la casă şi l-am refuzat“, mai spune pietreanca. Înainte de a face cumpărăturile pentru noul an şcolar, pietrenii fac turul librăriilor şi al magazinelor de specialitate din oraş.


Oferte avantajoase
la hypermarket


Mulţi dintre părinţii care au de făcut cheltuieli pentru doi sau mai mulţi copii care încep şcoala îşi fac atent calculele şi caută cele mai bune preţuri în ofertele promoţionale propuse de hypermarketuri, fie că e vorba de cele din Piatra Neamţ, fie chiar de cele din oraşele învecinate. „Sunt tot felul de produse cu preţuri acceptabile şi mai e şi avantajul că se pot cumpăra dintr-un singur loc“, spune pietreanul Nistor Fărăoanu.

Preţuri pentru noul an şcolar


Ghiozdan - 50 de lei;
Penar cu riglă, creioane şi carioci - 19 lei;
Caiet matematică - 1,8 lei;
Bloc desen A3 - 4 lei;
Uniformă fete - 30 de lei;
Uniformă băieţi - 40 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite