Pregătiri pentru deschiderea sezonului de schi la Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile scăzute și ninsoarea căzută în ultimele zile în oraș dau speranțe schiorilor că își vor putea exersa în weekend abilitățile pe pârtia de pe muntele Cozla.

Administratorii amenajării au pornit încă de sâmbăta trecută toate cele cinci tunuri de producere a zăpezii artificiale, iar pista a fost acoperită în noaptea de marți spre miercuri și de un strat suplimentar de zăpadă naturală. „

În partea superioară a pârtiei stratul măsoară 22-25 centimetri, dar la sosire stratul e de doar 10 centimetri. Am început să nivelăm pârtia cu ratracul și sperăm ca în acest sfârșit de săptămână să deschidem oficial sezonul de schi", a spus Cătălin Goldan, directorul Perla Invest, administratorul pârtiei.

Amatorii de schi care vor alege să vină la pârtia din Piatra Neamț vor folosi și un nou sistem lansat la finele anului trecut pentru serviciile de transport cu telegondola și telescaunul. Din acest sezon, fiecare utilizator primește un card alimentat la casă cu diverse sume ce pot reprezenta urcări sau coborâri, ori ski-pass pentru una sau mai multe zile. Sumele în lei sunt transformate în puncte, iar pentru o urcare sau coborâre cu telegondola sunt necesare patru puncte adică 8 lei, în condițiile în care echivalența este 1 punct = 2 lei.

Monitori de schi de la Sinaia

Pentru copiii care vor să se inițieze în sportul alb, în zona pârtiei de tubbing se desfășoară cursuri de schi.

„Pentru această categorie de clienți avem doi monitori de schi. Avem un parteneriat încheiat în acest sens cu Școala de schi din Sinaia", mai spun reprezentanții Perla Invest. Cei care nu au la dispoziție, sau nu doresc să vină cu schiurile de acasă, își pot procupra echipamentul sportiv de la centrul de închirieri amenjat în apropierea pârtiei de tubbing.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite