Prefectul de Neamţ are salariu aproape dublu faţă de primarul Pinalty

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clasament efectuat pe baza veniturilor din salarii, realizate conform declaraţiei de avere, arată că şeful Instituţiei Prefectului din Neamţ, Mihai Archip, este între cei mai bine plătiţi prefecţi din ţară.

Topul salariilor prefecţilor a fost realizat de econtext.ro care a centralizat datele din declaraţiile de avere făcute publice de reprezentanţii Guvernului în teritoriu.

Conform acestor informaţii, prefectul Mihai Archip se situează pe locul cinci în ierarhia celor 41 de prefecţi, cu un venit mediu lunar de 6.785 lei. Pentru toată perioada anului trecut, prefectul de Neamţ a fost remunerat cu 81.420 de lei.

Singurul prefect din ţară cu un venit lunar mai mare de 7.000 de lei este Dragomir-Sava Tomaşeschi (Iaşi). Mihai Archip este depăşit ca nivel de remuneraţie şi de omologii săi din judeţele Buzău, Gorj şi Constanţa.

image

În urmă cu aproximativ o lună, econtext.ro a realizat şi o ierarhie a salarizării primarilor, capitol la care Gheorghe Ştefan se situa pe locul 27 dintr-un total de 41 de şefi de oraşe reşedinţă de judeţ. Conform declaraţiei de avere, Pinalty a încasat anul trecut un salariu mediu lunar de 3767 de lei.

image

Prima concluzie a clasamentului este că prefecţii sunt, în medie, mai bine plătiţi decât primarii. Dacă în clasamentul naţional media salarială a primarilor este de 4.000 de lei pe lună, cea a reprezentanţilor Guvernului în teritoriu este de 5.000 de lei lunar   

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite