Prada, înapoiată de poliţişti hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au găsit multe din bunurile furate în casa părintească a principalului suspect, după care ancheta a luat o turnură ciudată.

În urmă cu un an, Valea Tarcăului era zguduită de zeci de spargeri, în principal de la casele de vacanţă nesupravegheate, ale căror stăpâni se aflau la sute de kilometri depărtare.

Oamenii legii au identificat în cele din urmă un suspect, pe Mihai Aruxandrei (31 de ani) din satul Neguleşti, comuna Piatra Şoimului.  Acesta a dispărut însă din sat, iar oamenii legii nu exclud ca suspectul nici să nu mai fie în ţară. În orice caz, poliţiştii au ridicat din casa părinţilor lui Aruxandrei un camion de bunuri furate.

„Cele mai multe dintre acestea au fost restituite persoanelor păgubite, care s-au prezentat la poliţie şi le-au identificat. Restul obiectelor au fost înapoiate familiei lui Mihai Aruxandrei“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Prin urmare, în lipsa unor păgubaşi care să le revendice, multe obiecte s-au întors în ascunzătoarea hoţului. Poliţiştii au precizat că familia infractorului a adus factura doar pentru o maşină de spălat, restul obiectelor fiind înapoiate fără nicio probă.

Primarul de Tarcău, Iulian Găină, este convins că multe dintre bunurile restituite sunt furate. „Mulţi dintre păgubiţi nu sunt în ţară sau nu au mai venit la poliţie să-şi identifice obiectele. Am fost acolo când s-a încărcat camionul cu bunurile furate şi ştiu ce au preluat poliţiştii“, a declarat Iulian Găină.

Descoperiţi din întâmplare

În cursul anilor 2008 şi 2009, pe Valea Tarcăului au fost sparte zeci de case de vacanţă. Recordul a fost stabilit la 17 furturi într-o singură săptămână, în vara lui 2008.

Printre păgubiţii din 2009 s-a aflat şi primarul Romanului, Dan Laurenţiu Leoreanu, care are o casă de vacanţă lângă Ardeluţa. Hoţii intrau în curţi şi în case şi luau tot ce puteau: de la furculiţe şi linguri, lenjerii de pat, lămpi cu senzor, jucării şi haine, până la frigidere şi televizoare.

Hoţii au fost descoperiţi întâmplător, în cadrul cercetărilor pentru incendierea unui autoturism. Alături de Aruxandrei, este învinuit şi Constantin Lupu (20 de ani), din Piatra Şoimului. Ei sunt acuzaţi de furt calificat şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite