Portret / Mihai Radu Mihuţ, micul luptător de greco-romane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul spune că destinul lui este să ajungă să fluture steagul României de pe cel mai înalt podium al campionatelor de lupte greco-romane.

Băiatul nu este departe de visul său, având în vedere rezultatele remarcabile pe care le-a înregistrat în ultimii cinci ani. „Am început să vin la lupte îndemnat de fratele meu, care este cu trei ani mai mare. Mi-a plăcut mult şi cred că am simţit încă de prima dată că locul meu este pe podium, alături de medaliaţii de la lotul din Piatra Neamţ“, spune micul sportiv.


De la primul antrenament şi până la prima medalie nu a fost decât un singur pas. Eforturile depuse de Mihai s-au văzut din primele ore de sport. Antrenorii cred că este un talent înnăscut şi încearcă să îl ajute să meargă la toate competiţiile din ţară. „Am câştigat câte o medalie în fiecare an şi sper să o ţin tot aşa. Visul meu în viitorul apropiat este să ajung la Campionatele Europene şi să mă întorc cu un loc pe podium. Sunt sigur că voi reuşi“, mai spune încrezător Mihai.


Mihai Mihuţ este elev în clasa a IX-a în cadrul Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamţ. Îi datorează reuşitele sale fratelui, care l-a susţinut în cele mai dificile momente, atunci când atrenamentele deveneau extenuante, iar emoţiile dinaintea competiţiilor erau prea mari pentru vârsta sa. „Este cel mai bun prieten, îmi este alături oricând şi sper să luptăm împreună cât mai mult timp şi să ne remarcăm în ţară, dar şi în străinătate“, precizează Mihai.


Medaliat de ziua lui


Anul acesta i-a adus sportivului pietrean două medalii. „Una dintre ele am considerat-o un cadou pentru ziua mea. Am câştigat titlul naţional de campion la categoria copii, la Tulcea, chiar de ziua mea, în luna martie“, îşi aminteşte Mihai. Ultima medalie obţinută este cee de acum o lună, la Campionatul Naţional de Cadeţi desfăşurat la Mangalia. „Sunt trist că m-am clasat pe locul doi, pentru că meritam să fiu pe primul. Am făcut o greşeală şi am fost penalizat. Va trebui să fiu mai atent pe viitor pentru a nu pierde munca“, îşi reproşează sportivul.


Mihai este nemulţumit de părerea pe care cei din jur continuă să o aibă despre luptători şi de faptul că cei care fac performanţă nu primesc atenţia cuvenită.


„Nu avem mulţi sportivi la lot pentru că numeroşi părinţi nu-şi lasă copiii să vină la lupte. Se tem că ar putea să nu se mai dezvolte armonios sau să nu mai crească în înălţime. Este total greşit, pentru că am foarte mulţi colegi înalţi. Ţine numai de trăsăturile din familie“, a spus Mihai. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite