Portret / Carmen Apostol dă viaţă zidurilor cu pensonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta şi-a descoperit pasiunea pentru pictura nonconformistă în urmă cu puţin timp, iar lucrările ei au stârnit admiraţia criticilor. Carmen este o adolescentă plină de viaţă, captivată de tot ce este viu şi colorat. Pasionată de muzică, literatură şi pictură tridimensională, tânăra visează să reînvie atmosfera clădirilor din Piatra Neamţ prin talentul şi imaginaţia sa.

„Cred că prima lucrare pe care doresc să o realizez ar fi Biblioteca Judeţeană. Îmi place foarte mult acolo şi cred că este un loc important pentru timpul adolescenţilor, dar din păcate are un aer vechi şi gri. Am deja în minte felul cum voi picta pereţii, astfel încât încă de la intrare clădirea să fie una expresivă şi mult mai plină de viaţă“, spune tânăra.


Liceanca şi-a descoperit pasiunea pentru pictură în urmă cu puţin timp, dar lucrările sale sunt adevărate opere de artă. Consideră că simplul şevalet folosit de pictori îi restrânge spaţiul şi îi limitează puterea de exprimare. „Îmi place ca atunci când mă uit la produsul final să-l cuprind greu cu privirea. Mi se pare că pictura pe un perete capătă alte dimensiuni decât o pânză“, a detaliat Carmen. Prima încercare a culorilor a fost transpusă chiar pe pereţii camerei sale.


Cântă rap şi scrie un roman de dragoste


„Am pictat pe zid cele mai importante lucruri din viaţa mea, în forma unei piramide. În vârf este, la loc de cinste, familia mea“, descrie ea prima lucrare.  Adolescenta a strâns în ultimii zece ani mai multe diplome decât numărul anilor ei. „Poate pentru că fac totul cu plăcere şi nu promit de la început să mă fac remarcată. Eu nu sunt sub presiunea niciunei competiţii, privesc totul ca pe o experienţă plăcută“, explică tânăra pictoriţă. Printre diplomele adunate în camera sa se numără zece premii I şi diplome de merit la concursuri de fotografie, desen sau de limbă franceză. Pasiunea pentru francofonie a motivat-o pe Carmen să-şi pună gândurile pe hârtie şi să înceapă scrierea unui roman de dragoste, chiar în limba franceză.


„Hiragore, personajul principal, este prins în mrejele timpului şi cu ajutorul iubirii îşi descoperă adevăratele valori ale vieţii. Trebuie numai să am timpul necesar pentru a-mi scrie romanul. Mi-ar plăcea ca ziua să aibă 72 de ore“, spune tânăra.


Din lista activităţilor tinerei nu lipseşte muzica. Liceanca a trecut prin toate genurile muzicale. „În rap mă regăsesc cel mai bine şi cred că este stilul care mă defineşte. Am şi un nume de scenă reprezentativ: Reiki, ceea ce în traducere înseamnă «stare de bine»“, a spus în final Carmen.

___________

profil
născută.
21.07.1992, la Piatra Neamţ.
studii. Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“.
familie. Este singură la părinţi.

întrebări şi răspunsuri
Ce carieră ai dori să urmezi în viitor?
Este foarte dificil să mă decid. Ador pictura, dar la fel de mult îmi place să cânt şi nu aş vrea să renunţ odată ce mi-am descoperit talentul. În acest moment sunt decisă să urmez cursurile Universităţii de Artă şi Design din Cluj Napoca. 
Între toate aceste activităţi, unde este locul şcolii?
Pentru mine este foarte important să nu neglijez cursurile şi rareori se întâmplă să lipsesc de la şcoală. Am profesori care ne ajută şi ne sprijină atunci când suntem inventivi şi ne ocupăm timpul în mod constructiv. Pentru mine înseamnă enorm atunci când cânt pe o scenă şi mă susţin atât colegii, cât şi profesorii mei.

ce-i place
Adolescenta este pasionată de nou şi de excentric. Îi place să alerge şi să-şi ajute semenii. „Sunt voluntar la Asociaţia «Luceafărul» şi de fiecare dată când merg şi petrec timp cu acei copii minunaţi mă simt mai vie. Ador să îi văd zâmbind“, susţine Carmen Apostol.

ce nu-i place
Nu vrea să fie în preajma oamenilor cuprinşi de prejudecăţi, urăşte ipocrizia şi nu se uită la televizor. „Oamenii nu înţeleg faptul că pot învăţa multe lucruri de la adolescenţii de astăzi. Este dureros să-i auzi pe cei din jur, care par încurcaţi de existenţa noastră“, a detaliat adolescenta.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite