Portret/ Marius Lupu: „Desenul şi dansul înseamnă armonie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul s-a remarcat prin talentul său în artele plastice. În plus, la doar 15 ani, este coregraful trupei de dans a şcolii. Visează la o carieră de poliţist.

Marius Lupu s-a născut într-o familie nevoiaşă, motiv pentru care a ajuns la unul dintre orfelinatele din Piatra Neamţ. La patru ani a avut norocul să fie luat în plasament de familia Bogdan, care i-a oferit un cămin şi sprijin până în ziua de astăzi. „Aceasta este adevărata mea familie. Mereu le-am spus «mamă» şi «tată» părinţilor mei adoptivi. Vreau să le mulţumesc pentru ceea ce fac pentru mine“, spune plin de recunoştinţă adolescentul.


Deşi a cunoscut problemele vieţii încă din copilărie, Marius nu a neglijat niciodată şcoala. „Îmi place să studiez, limba română este printre obiectele mele preferate. După şcoală, acasă, mai învăţ încă vreo trei ore, după care mă relaxez“, explică elevul.


Un pictor înnăscut


În clasa a VII-a, Marius şi-a descoperit abilităţile artistice. Deşi în copilărie nu prea desena, a realizat că are talent în momentul în care a reprodus o imagine de pe calculator. „Prima dată am desenat o icoană cu Maica Domnului, în creion. O păstrez şi acum ca amintire în colecţia mea de desene“, spune adolescentul. De atunci, desenează în mod special icoane, peisaje, obiecte de design sau natură moartă. Marius utilizează cu încredere tehnicile de desen în creion şi acuarelă. „Mă relaxez atunci când desenez. Lucrările inspirate din natură sunt cel mai aproape de sufletul meu“, explică artistul. Până în prezent, elevul a realizat câteva zeci de lucrări, care au fost prezentate în expoziţia dedicată Zilelor Şcolii „Daniela Cuciuc“. Deocamdată însă, pictura rămâne la stadiul de hobby.


Rupe pantofii de dans


A doua mare pasiune a lui Marius este dansul. În clasa a VII-a a intrat în trupa de dans a şcolii, „Just for fun“, din care mai fac parte 11 elevi. Formaţia promovează dansuri moderne şi este pregătită acum chiar de Marius Lupu. „Îmi plăceau dansurile, urmăream emisiunile de specialitate cu interes. Apoi am învăţat paşii şi am avut posibilitatea să-i arăt şi altora“, spune tânărul. Adolescentul şi-a instruit până acum colegii în două dansuri, unul rock’n roll, iar cel de-al doilea modern, cu influenţe latino. „Este foarte important să ţii ritmul în primul rând şi să nu uiţi mişcările. La un dans muncim zi de zi, timp de două săptămâni“, explică serios pietreanul. Marius spune că ar vrea să înveţe şi dansuri populare, dar şi să realizeze coregrafii pentru dansurile latino, care i se par foarte exotice. „Pe lângă faptul că aş putea să am o carieră de poliţist sau profesor de sport, mă gândesc şi la meseria de coregraf“, adaugă Marius Lupu.

întrebări şi răspunsuri
În ce domeniu ţi-ar plăcea să profesezi?
Cel mai mult mi-ar plăcea să fiu poliţist. Cred că este o meserie activă şi mă reprezintă.  Am urmărit mai multe filme cu poliţişti şi m-au influenţat să mă orientez spre acest domeniu. Dacă nu o să fiu poliţist, mi-ar plăcea să devin profesor de sport pentru că este o meserie energică şi foarte interesantă. 
Ce reprezintă pentru tine dansul şi desenul?
Sunt activităţi artistice care pentru mine înseamnă armonie. Pot să spun că atunci când dansez sau desenez mă bine dispun. O bună parte a timpului meu liber o aloc acestor activităţi, pe care le practic cu mare plăcere.

ce-i place
Marius ascultă orice gen de muzică. Îi place să danseze rock&roll şi dance. „Îmi plac oamenii care au simţul umorului şi sunt deschişi“, spune adolescentul. Mănâncă musaca şi supă de găluşte cu multă plăcere.

ce nu-i place
Detestă când este pus să şteargă praful. Nu-i place limba latină şi nici să se trezească prea de dimineaţă. Urăşte când părinţii merg să-i cumpere haine fără el. „Nu-mi place să mănânc răcituri şi salată de sfeclă roşie. Nu agrez filmele de groază şi muzica hard rock“, adaugă elevul.

profil
născut. 14 martie 1995, Galaţi.
studii. Clasa a VIII-a la Şcoala „Daniela Cuciuc“, Piatra Neamţ.
familie. Are o soră şi un frate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite