Portret/ Ionuţ Botez se împarte între motor şi sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a făcut ciclism, motociclism, alpinism şi arte marţiale şi şi-a propus să ajungă pe locul întâi la Campionatul Naţional de Darts. Ionuţ Botez a încercat de-a lungul copilăriei şi adolescenţei multe sporturi.

„Cred că am făcut sport de când am început să merg, dar performaţe am obţinut la 12 de ani, când m-am dus la ciclism“, îşi aminteşte Ionuţ.

La 8 ani a primit prima bicicletă, iar patru ani mai târziu a urmat cursuri de ciclism la Clubul „Voinţa“ din Piatra Neamţ. „M-a atras provocarea, îmi place să fiu primul şi mereu cel mai bun“, spune sportivul.

Atras de escală şi tenis

Pietreanul a practicat în paralel tenis de câmp, artele marţiale, escalada şi snowboard-ul. Ionuţ Botez a fost prezent şi în câteva finale naţionale dedicate acestor sporturi, iar cea mai importantă victorie a fost locul I la escaladă la Campionatul Naţional.

Din 1992 şi-a descoperit pasiunea pentru motoare, când a început să se plimbe şi să facă manevre pe motorul unui prieten. După 10 ani de practică, Ionuţ şi-a cumpărat primul motor. „M-a atras ideea de adrenalină, aventură, libertate“, povesteşte tânărul.

În 2008 a înfiinţat al doilea club de motociclişti din Piatra Neamt, intitulat „Stones MC“. „Pentru a face parte din club trebuie să fii un prieten adevărat. Această organizaţie s-a înfiinţat din dorinţa de a merge la competiţii“, povesteşte Ionuţ Botez. Anul trecut a fost prezent la Campionatul Naţional din Grecia „Motor Romanian Superbike“, iar anul acesta în aprilie se pregăteşte din nou pentru acestă competiţie.

„La un astfel de concurs ai parte de foarte multă adrenalină, dar necesită concentrare şi efort maxim. Nu e loc de greşeli acolo“, completează motociclistul. Chiar dacă a avut câteva accidente, acestea nu au fost foarte grave, astfel încât nu-şi pune problema să renunţe la acestă pasiune.

„Sigurele fracturi pe care le-am avut au fost de la fotbal, nu de la motor“, adaugă tânărul.

Pentru că a vrut să combine utilul cu plăcutul, s-a specializat în ultimii ani pe tuning auto şi moto. 

Are planuri la darts

„Prima dată am făcut modificări la o bicicletă când eram mic. Am demontat-o şi, culmea, când am refăcut-o era mai bună“, îşi aminteşte pietreanul. Cea mai nouă pasiune a lui Ionuţ este darts-ul şi, în ciuda faptului că joacă de numai un an, a ajuns deja pe locul al II-lea din Moldova la Campionatul Naţional. „E nevoie de siguranţă, puţină matematică, precizie şi concentrare pentru rezultate la darts “, susţine Ionuţ Botez, care speră să obţină victorii la competiţii internaţionale.

Profil

Născut: 1 februarie 1975, Piatra Neamţ.
Studii: Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“, Iaşi.
Familie: Necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri

La ce riscuri se expune un motociclist?
De fiecare dată când plec de acasă cu motorul mă gândesc serios că vreau să mă şi întorc. Până acum nu am avut niciun accident care să mă facă să mă răzgândesc să mă urc pe motor. N-aş renunţa la această pasiune, am grijă ca totul să fie bine.

Este o pasiune costisitoare?
Dacă ai motor doar de divertisment sau să te plimbi este mai ieftin decât să mergi cu maşina, dar pentru performanţă ai nevoie de bani. Sunt cheltuieli foarte mari şi la antrenamente şi la competiţii. Anvelopele, de exemplu, sunt cele mai scumpe şi se uzează foarte repede. Pentru concursuri căutăm mereu sponsori.

Ce-i place
Pietreanul apreciază toate sporturile şi ascultă muzică rock. „Îmi plac oamenii sinceri, cei care iubesc viaţa şi vor să o trăiască la maxim“, povesteşte motociclistul. Apreciază prietenii adevăraţi care îl ajută la nevoie şi pe care se poate baza.

Ce nu-i place
„Nu trăiesc să mănânc, mănânc să trăiesc, chiar dacă mama găteşte foarte bine“ spune Ionuţ. Nu-i plac programele TV şi este dezamăgit de cum evoluează ţara.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite