Portret/ Ionuţ Bădescu, marcatorul împotriva Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Bădescu
Ionuţ Bădescu

Fotbalistul de 32 de ani a jucat până în prezent peste 200 de meciuri în primul eşalon şi a marcat mai mult de 30 de goluri în Liga I. Talentul fotbalistic la moştenit din familie. Ionuţ Bădescu a debutat în sportul-rege la vârsta de şapte ani, sub îndrumarea tatălui său, antrenor la Clubul de juniori Aro Câmpulung Muscel.

„Suntem familie de sportivi. Tata a fost fotbalist şi antrenor, iar eu şi fratele meu fotbalişti“, povesteşte jucătorul.

Ionuţ recunoaşte că a fost norocos să aibă un astfel de mentor. „Lucram foarte mult, chiar şi după antrenamente, dar la echipă jucam după valoarea mea“, spune tânărul. La 13 ani a jucat timp de un an la echipa de juniori FC Argeş. Pe vremea aceea era coleg cu Adi Mutu, Dani Coman, Cristi Bratu şi Adrian Neaga .

„Aproape toţi copiii de atunci am ajuns fotbalişti de primă ligă. Îl apreciez mult pe Adi Mutu pentru că ştiu cât de ambiţios era. Dacă nu marca la un meci, plângea la vestiare“, îşi aminteşte Bădescu.  Deşi la juniori a jucat pe post de atacant, de la 18 ani, în momentul în care a început să joace la echipa mare, a ocupat postul de mijlocaş dreapta.

Elevul lui Stoichiţă şi al lui Marin

A debutat în divizia B la Aro Câmpulung Muscel, iar doi ani mai târziu în prima ligă la Farul Constanţa, unde a avut contract timp de şase ani. „Mijlocajul are o misiune grea. Trebuie să ajute şi fundaşul şi atacantul“, povesteşte fotbalistul, care a jucat timp de un an în divizia A şi în Bulgaria la Naftex Burgas. „A fost o experienţă foarte frumoasă în Bulgaria, erau acolo condiţii cum în România au doar cei de la Steaua şi Dinamo“, completează Ionuţ Bădescu.

În cariera jucătorului au urmat alţi doi ani şi jumătate la Oţelul Galaţi, iar din 2008 este titular şi om de bază la echipa de sub poalele Pietricicăi. Deşi a trecut pe la mai multe echipe şi a lucrat cu mai mulţi antrenori, spune că a avut câte ceva de învăţat de la fiecare.

„Cel mai aproape mi-a fost Mihai Stoichiţă, un om extraordinar pe care l-am avut antrenor la Galaţi, iar cel mai mult am avut de învăţat de la Florin Marin“, adaugă Ionuţ.

„Duşmanul“ Stelei

Ionuţ Bădescu a jucat până acum în 220 de meciuri în prima ligă, peste 100 în divizia B, iar numai în primul eşalon a înscris 30 de goluri. „Cele mai importante goluri sunt atunci când înscrii cu o echipă puternică“, menţionează fotbalistul, care nu a iertat poarta Stelei.

„La toate echipele la care am jucat am înscris în poarta Stelei” povesteşte mândru mijlocaşul. Ionuţ este încă un an sub contract cu Ceahlăul Piatra Neamţ şi spune că la final de carieră şi-ar dori să joace pentru Steaua, echipă care a mai avut tratative cu jucătorul pe vremea când era Piţurcă antrenor. 

Profil

Născut: 25 ianuarie 1978, Câmpulung Muscel.
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Constanţa.
Familie: Necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri

Care este partea frumoasă în fotbal şi care este partea care nu-ţi place?
Partea frumoasă este că merg cu drag la stadion şi joc cu plăcere fotbal. Tata nu m-a obligat să fac fotbal, mi-a plăcut mie foarte mult. Partea mai puţin plăcută este atunci când stăm departe de familie, avem multe cantonamente şi un program strict. Se zice că fotbalul e uşor, dar nu-i chiar aşa. Trebuie să ai mereu grijă la greutate şi să faci sacrificii. 

Până când ţi-ai propus să joci şi ce vei face după? 
Nu ştiu până la ce vârstă voi juca. Important e să fiu sănătos şi să nu am accidentări, să pot fi disponibil pe teren. După ce termin cariera de jucător mi-ar plăcea să fiu antrenor la o grupă de copii.

Ce-i place
Ionuţ preferă să-şi petreacă timpul liber alături de prieteni şi face tot posibilul să ajungă mai des la familia lui. „Iubesc muntele şi-mi place să călătoresc. La oameni apreciez sinceritatea, naturaleţea şi veselia pentru că mie îmi place să glumesc mult“, spune fotbalistul.

Ce nu-i place
Detestă să fie minţit şi se supără atunci când pierde un meci. „Nu-mi plac oamenii care încearcă să-i copieze pe alţii şi nu am răbdare să urmăresc filme muzicale“, se destăinuie Ionuţ Bădescu. Nu mănâncă ciuperci, vinete, piftie si lebăr. Urăşte şoselele
din ţară.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite