Portret/ George Panoschi vrea să ajungă actor la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul pasionat de actorie îşi doreşte să joace într-o trupă de stand-up comedy. În timpul liber, scrie scenarii şi texte care speră să se transforme într-o carte. George Panoschi a început să cocheteze cu actoria încă din şcoala primară.

 În clasa a IV-a, împreună cu câţiva colegi de la Şcoala numărul 10 din Piatra Neamţ au format un grup umoristic. Au gândit 10 momente comice pe care le-au prezentat colegilor de şcoală.

„Ni se spunea că suntem comici şi am fost mereu încurajaţi să continuăm“, îşi aminteşte George. Trei ani mai târziu, adolescentul care făcea parte din trupa Circ s-a prezentat la concursul „Preuniversitaria“.

Teatru în limba lui Shakespeare

Pentru prestaţie, trupa tinerilor elevi a fost desemnată cea mai bună şi a ajuns pe primul loc. „A fost un premiu important pentru noi. Ne-a impulsionat să lucrăm mai departe“, explică tânărul actor. La acelaşi concurs, un an mai târziu trupa Circ a obţinut premiul al treilea. În acelaşi timp, George s-a implicat şi într-un proiect de teatru în limba engleză, unde a jucat în două spectacole, iar din clasa a IX-a a început cursurile de actorie la Şcoala Populară de Artă. „O colegă mi-a spus de aceste cursuri. Acolo am învăţat să pot ajunge mai repede la stările necesare în actorie şi am descoperit ce înseamnă disciplina“, adaugă adolescentul. A jucat în spectacolul „Profesorul de franceză”, după Tudor Muşatescu, unde a avut rolul principal. „Acest rol a fost unul de iniţiere pentru mine, am trecut de la comedie la ceva mai serios“, completează George Panoschi.

Un alt rol, realizat sub îndrumarea actriţei Maria Hibovschi este cel din spectacolul „Zombi“. Adolescentul recunoşte că a înţeles cu adevărat piesa abia după ce a jucat în faţa publicului de două ori. Ambele piese au fost prezentate în liceele din Piatra Neamţ şi la Şcoala de Artă.  La începutul acestui an, George Panoschi a intrat în trupa de teatru coordonată de Ghiţă Hiboski de la Biblioteca Judeţeană, unde este implicat în proiectul de teatru-dans intitulat „Măşti“.

Scrisul, un alt hobby

Pentru că este legat de teatru şi actorie, George a început să scrie texte pentru stand-up comedy.

„Sper să fie utilizate cât mai curând de o trupă, în care îmi doresc să pot juca şi eu“, afirmă adolescentul, care nu exclude varianta publicării unei cărţi în viitor. Adolescentul pasionat de teatru consideră că prin această artă poţi să te exprimi mai bine. „În teatru, trebuie să te găseşti pe tine şi abia apoi să explorezi“, este de părere George, care visează să devină actor la Hollywood. În dezvoltarea pasiunii pentru teatru a fost sprijinit de mama lui, care este şi cea mai mare admiratoare a sa.

Profil

Născut: 25 mai 1992, Piatra Neamţ. 
Studii: Clasa a XI-a, Grupul Şcolar Economic.
Familie: Este singur la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ţi-ar plăcea să joci?
În primul rând aş vrea să joc
într-un spectacol de comedie foarte bun. Am văzut „Oo“ şi „Povestea poveştilor“, ambele spectacole mi-au plăcut foarte mult şi sunt genul de piese în care aş vrea să joc. Cred că şi filmele de comedie mi-ar plăcea, iar cât mai curând sper să am posibilitatea să pot juca într-o trupă de stand-up comedy.

Îţi doreşti carieră ca actor?
Da, în viitor vreau să fac actorie. Oriunde, locul este mai puţin important, dar vreau să intru la o universitate unde să studiez actoria. Aş vrea să dau admitere în străinătate. Cel mai mult îmi doresc să fiu actor şi să am o carieră la Hollywood.

Ce-i place
În timpul liber George caută să cunoască lume nouă. Îi place să-i analizeze pe cei din jur şi să scrie glume pentru stand-up comedy. „Găsesc bucurie în orice, optimismul meu dă în nesimţire uneori“, povesteşte pietreanul. Iubeşte actorii, oamenii care au o viaţă independentă şi simţul umorului.

Ce nu-i place
Detestă locurile închise şi persoanele care sunt morocănoase sau foarte introvertite. Nu-i place „tot ce este prea mult“ şi mâncarea chinezească proastă. „Urăsc acele, mi-e frică de ele. Nu agreez seriozitatea prea mare, restricţiile şi mă deranjează prostia“, spune adolescentul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite