Portret/ Denisa Cioată are, la 12 ani, cinci albume lansate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa cântă de la 6 ani, atunci când a câştigat concursul „Tip Top Minitop“. Piesele îi sunt realizate de compozitori de top din România.

Cântă de la vârsta de şase ani, când era la grădiniţă şi i-a fost descoperit talentul de către educatoarea Miluţa Cristal. A lucrat timp de patru ani cu Dana Blanariu, iar în prezent se pregăteşte la Palatul Copiilor din Iaşi.

„Tip Top Minitop“ a fost primul concurs la care s-a prezentat şi a obţinut trofeul. „Acest premiu m-a impulsionat să cânt“, spune pietreanca. Deşi a mai câştigat premii la Festivalul „Ghiocelul de Argint“, „Micul artist“ sau la „Andantino“, cea mai mare reuşită a fetiţei este că a reuşit să se claseze pe locul cinci la Eurovision Junior.

Cinci CD-uri lansate din 2006 şi până în prezent

„Am avut mari emoţii, dar sunt mulţumită de rezultat. Pentru prima participare, locul cinci este minunat“, povesteşte artista. Denisa a scris versurile piesei „Dirli-da“, o melodie etno care s-a bucurat de succes în concurs. „Eu cred că muzica cu influenţe folclorice reprezintă ţara noastră în toată lumea“, completează fetiţa. 

Denisa a susţinut anul acesta şi un recital în cadrul Festivalului „Cerbul de aur  junior“, desfăşurat la Piatra Neamţ. Din 2006 şi până în prezent a lansat cinci CD-uri cu muzică pentru copii. Ultimul dintre acestea a fost un dar pentru public de Sărbători.

Evenimentul a avut loc de curând la Teatrul Tineretului şi se întitulează „Clipe de iarnă“. „Cele mai frumoase piese pentru mine sunt «Colind pentru Tata» şi «Regimul de Slăbire». Prima dintre ele este din repertoriul Angelei Similea, pe care o îndrăgesc mult“, explică tânăra.

Nu a pierdut timpul şi a filmat şi două videoclipuri la piesele „Cine a născocit minciuna“ şi „Regimul de slăbire“, ambele la Ştrandul Tineretului. „Videoclipul la «Regimul de slăbire» l-am primit în dar de la părinţi, de ziua mea. A fost super la filmări, doar că erau 32 de grade afară, iar eu trebuia să alerg şi să fac exerciţii fizice“, îşi aminteşte ea. Pentru realizarea celor cinci compact discuri, Denisa a lucrat cu mai mulţi compozitori, precum Virgil Popescu, Dan Dimitriu, Marcel Iorga, Cristian Alivej sau Jolt Kerestley.

Vrea să scrie un roman

Denisa scrie versuri şi proză, pentru a se relaxa. O inspiră în mod special natura, animalele şi muzica. Totul a început în clasa a IV-a şi continuă, pentru că-i dă o stare de bine şi o face să se gândească la lucruri frumoase. „Visez să scriu un roman, eventual o poveste fictivă, în care să descriu şi natura“, mărturiseşte micuţa Denisa.

Profil
Născută. 3 martie 1997, la Piatra Neamţ.
Studii. Este elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“.
Familie. Singură la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Ce ţi se pare cel mai greu în viaţa artistică?
Cel mai greu este atunci când trebuie să învăţ melodiile pentru că, dacă greşesc o notă, am stricat tot cântecul. La fel de greu este şi la înregistrări. În rest, îmi place ce fac şi dedic zilnic o oră pentru repetiţii la muzică. Aş vrea ca într-o zi să o pot egala pe Angela Similea. 
Spre ce carieră ai vrea te îndrepţi?
Mi-ar plăcea să devin actriţă, cântăreaţă sau scriitoare. Domeniul artistic mă reprezintă cel mai bine. Acum nu aş putea să aleg, pentru că toate cele trei meserii îmi plac la fel de mult.

Ce-i place
Îi place să scrie poezii şi texte pentru cântece. Urmăreşte cu interes posturile locale de televiziune şi documentarele. „Iubesc mult animalele şi-mi place să mă joc cu ele“, spune tânăra.

Ce nu-i place
Detestă să ia note mici la şcoală şi nu-i place fizica. „Mi se pare oribil să mă trezesc de dimineaţă când plouă afară“, mai spune Denisa.  Nu-i place ciocolata cu stafide şi o deranjează atunci când colegii nu se implică în problemele
de la clasă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite