Portret/ Cătălina Bădeanu, femeia care îi apără pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionată de lectură şi poezie, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Neamţ visează să viziteze mormintele faraonilor egipteni.

Cătălina Bădeanu şi-a început cariera la Roman, dar mereu a dorit să se stabilească în Piatra Neamţ. Pasiunea pentru cariera de poliţist i se trage din familie. „Bunicul meu a lucrat în sistem şi mi-am dorit foarte mult de mică să ajung poliţist. Mi se pare o meserie în care nu este loc de rutină”, a detaliat Cătălina. După ce a finalizat cursurile Academiei de Poliţie, tânăra a primit un post la Inspectoratul de Poliţie Roman. „În şcoală am studiat cercetări penale. După ce am locuit timp de trei ani în Roman, pe 1 iunie 2005 am primit cel mai frumos cadou. Mi s-a oferit şansa de a lucra ca purtător de cuvânt la IPJ Neamţ. Am acceptat imediat“, şi-a amintit ea.


Stă cu Robinson Crusoe pe noptieră


De aproape cinci ani, Cătălina a devenit interfaţa dintre Poliţie şi presă. Fără să ştie, îndulceşte prin prezenţa ei imaginea „dură” a instituţiei. „Eu cred că am păstrat o relaţie bună cu media din Neamţ. Acum îi cunosc bine aproape pe toţi cei cu care vorbesc zilnic la telefon. A devenit un rău necesar de care nu mă pot despărţi nici în zilele mele libere”, a adăugat tânăra. Dincolo de omul în uniformă, Cătălina este o pasionată a cuvântului şi în timpul liber. Lectura şi poezia sunt marile ei plăceri, pe care le-a păstrat de pe băncile şcolii.

„Citesc foarte mult. Recitesc acum volumele copilăriei şi sunt surprinsă să văd că privesc amănuntele cărţilor din altă perspectivă. Cartea care stă acum pe noptiera mea este Robinson Crusoe”, a mărturisit poliţista. Deşi proza rămâne în topul preferinţelor, Cătălina a cochetat şi cu versurile. În timpul liceului ea a scris poezii despre sentimente şi oameni. „Am avut participări la concursul «Tinere Condeie» şi chiar dacă nu am mai scris de mult, păstrez primele versuri cu sfinţenie”, ne-a mai zis poliţista.


Mai rar la o femeie, Cătălină este pasionată şi de fotbal. Ea este stelistă, îl admiră pe Mirel Rădoi şi nu ratează niciun meci al echipei favorite. „Nu mă atrag mondenităţile din viaţa sportivilor. În schimb sunt interesată de clasamente, rezultatele meciurilor şi realizările Stelei”, a precizat Cătălina.

Fascinată de piramide


Dorinţa arzătoare a brunetei din Poliţie este de a vizita frumuseţile Egiptului. Nu ratează niciun documentar despre faraoni şi vrea să descifreze misterele  piramidelor. „Sunt fascinată de tot ceea ce se leagă de construcţia piramidelor, despre regii egipteni şi dinastiile lor. Urmăresc cu interes toate informaţiile şi încerc să le descifrez la nivelul meu”, ne-a spus la final Cătălina Bădeanu.

ce-i place
Adoră plimbările în aer liber şi drumeţiile în munţii din zona Piatra Neamţ. „Nu ratez niciun week-end cu vreme bună. Ies în aer liber cu prietenii, dar cea mai mare bucurie e atunci când primesc în vizită rudele din Bârlad”. Este pasionată de fotbal şi volei.

ce nu-i place

Nu îmi place să ies la cumpărături. De obicei ies în oraş şi merg pe principiul listei. Atunci când am ceva de achiziţionat merg şi cumpăr, iar pentru mine va rămâne un mister plăcerea doamnelor care îşi petrec o zi întreagă la plimbare prin magazine.

întrebări şi răspunsuri
De care obiecte nu vă puteţi despărţi niciodată?
Nu cred că aş putea rezista fără telefon mobil. Cred că este un obicei căpătat la serviciu, dar de care nu m-aş putea lipsi. Nici cărţile mele nu le pot lăsa niciodată. Dacă ar fi să plec pe o insulă pustie, aş pune în bagaj «Mândrie şi Prejudecată» şi volumul «Crimă şi pedeapsă». 


Cum caracterizaţi media locală şi naţională de la acest moment?
Mă declar dependentă de presă şi urmăresc cu interes informaţiile de actualitate. Uneori însă sunt dezamăgită de modul cum sunt tratate unele situaţii, dându-se o importanţă majoră acolo unde nu este cazul şi transformând cursul evenimentelor într-un mod exagerat.

profil
născută. 12 septembrie 1979, Bârlad, judeţul Vaslui.
studii. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, Bucureşti.
familie. Necăsătorită.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite