Portret/Vali Pricope, DJ-ul care face teatru cu Draga Olteanu Matei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vali Pricope
Vali Pricope

S-a angajat dintr-o întâmplare ca animator la radio acum 10 ani. Actor a ajuns tot accidental, pentru că a vrut s-o vadă în carne şi oase pe marea actriţă. Primul loc de muncă, obţinut cu ajutorul unei cunoştinţe, a fost la 18 ani, ca ajutor de pompier la Borca.

După nouă luni, a intrat în armată, apoi a urmat o perioadă de comerţ în străinătate, iar la 23 de ani s-a angajat ca DJ la o discotecă din Roznov. „Îmi doream foarte mult să pun muzică la discotecă, un amic mi-a propus şi am acceptat“, îşi aminteşte Vali Pricope.

Admis ca DJ la radio, după ce a dat probă în direct

În paralel cu job-ul la discotecă, începând din 1999, a intrat ca DJ şi la radio. „Am ajuns acolo dintr-o întâmplare. Am aflat că este concurs pentru un post de animator în timp ce mergeam cu maşina unui prieten. După ce-am trecut de prima probă, am aflat că trebuie să intru în direct la emisie de probă“, povesteşte Vali. În cei peste 10 ani de muncă în radio a făcut emisiuni de dimineaţă, de după-amiază, seară şi ediţii interactive.

A trecut pe la trei posturi de radio locale, iar în prezent lucrează la departamentul de ştiri la Kiss Fm Piatra Neamţ. „Radioul este locul meu de muncă, dar merg cu plăcere la serviciu. Îmi place foarte mult ce fac“, explică Vali.

„Şi teatru tot dintr-o întâmplare îl fac“

Din 2006, face parte din trupa „Teatrul Vostru“, condusă de Draga Olteanu Matei. „Şi teatru tot dintr-o întâmplare fac. Mă consider un om norocos“, adaugă Vali, care a fost solicitat de o prietenă  să vină la o probă.

„M-am dus pentru că vroiam să o văd pe Draga Olteanu Matei în carne şi oase, nu cu gândul de a face teatru“, îşi aminteşte actorul. Deşi la interpretarea textului s-a descurcat fără probleme, mişcarea scenică i-a dat bătăi de cap.

A reuşit să interpreteze rolul lui Bebe Cristian din „Visul unei nopţi de iarnă“ de Tudor Muşatescu, dar a fost solicitat şi ca sunetist al trupei. Acum repetă la rolul Dinu din „Titanic vals“.  Alături de trupă a avut spectacole în toată ţara şi în Israel, însă nu visează la o carieră ca actor.

Pasionat de muzică de bună calitate, Vali Pricope cumpără şi astăzi CD-uri originale, deşi mulţi preferă să descarce melodii gratis de pe internet. Deţine o colecţie de peste 700 de CD-uri. Din acelaşi motiv, este prezent la aproape orice concert al unor artişti internaţionali mari care are loc în ţară.
Mai mult decât atât, când are timp îşi face rezervări şi la show-urile de peste hotare. „Atmosfera este extraordinară la aceste concerte, nu poţi descrie în cuvinte“, explică DJ-ul. Până în prezent, Vali nu a ratat spectacolele cu Depeche Mode, Rolling Stones, George Michael, Pink, Faithless, Madonna, Metallica, Lenny Kravitz, U2, Mark Knophler sau Sting.

Tânărul îşi alege concertele după un top realizat de o revistă drept cele mai bune 50 de show-uri pe care trebuie să le vezi înainte să mori.

Profil

Născut. 7 octombrie 1974, Piatra Neamţ.
Studii. Liceul Teoretic Roznov.
Familie. Necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri

Ce alte pasiuni mai ai?
Fotografia. O am de mulţi ani, dar nu am reuşit să-mi cumpăr o cameră foto decât în 2006. Am făcut zeci de mii de fotografii, dar nu asta este important, ci câte dintre acestea au ieşit foarte bune. Îmi place mult să surprind momente din natură, peisaje şi portrete.

Care este cel mai important lucru pentru tine?
Cel mai important lucru este că fac ceea ce-mi place. Iubesc munca la radio, îmi place ce fac şi la teatru, pasiunea de a fi prezent la cele mai mari concerte cu artişti internaţionali. Învăţ câte ceva din tot ce mi se întâmplă şi din tot ceea ce fac. Teatru fac cu plăcere, dar nu ştiu dacă aş vrea să fiu actor cu acte în regulă.

Ce-i place
Iubeşte călătoriile pe munte şi nu refuză propunerile de a face excursii. Îi place să asculte muzică rock, jazz, clasică şi pop. „Apreciez oamenii sinceri, care te lasă să-i descoperi“, spune Vali. DJ-ul se declară un om care face totul din plăcere.

Ce nu-i place
Detestă ipocriţii, maneliştii şi nesimţiţii. De asemenea, nu apreciază oamenii cu tupeu. „Acum, de exemplu, nu-mi place că s-a făcut bâlci la Turnul lui Ştefan cel Mare“, mai spune tânărul. Nu agreează faptul că oamenii devin tot mai răi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite