Portret/Ciprian Solomon, actorul folkist de pe micul ecran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Solomon
Ciprian Solomon

Pietreanul Ciprian Solomon este realizator de emisiuni de televiziune şi radio, cântă folk şi joacă teatru în trupa Dragăi Olteanu-Matei. Ciprian Solomon a cochetat cu televiziunea din anul 2000, când a început să lucreze la un post local de televiziune, unde a fost trei ani realizator şi reporter.

 A continuat încă doi ani ca operator de imagine la o firmă de producţii cinematografice din Bucureşti şi s-a reîntors la Piatra Neamţ în 2005 ca realizator de emisiuni de radio.

S-a perfecţionat în studiourile din Bucureşti

„Experienţa din Capitală cred că mi-a prins cel mai bine pentru cariera mea. La televiziune şi la radio a fost extraordinar, am amintiri deosebite“, povesteşte tânărul. Din 2007 lucrează în cadrul unei televiziuni locale ca reporter şi moderator de emisiuni. 

Interesat de aventură, „Screech“, cum îi spun colegii, a pus în urmă cu patru ani bazele unui proiect ecologic inedit intitulat „Pe apa sâmbetei“. Împreună cu prietenul Radu Ursu a iniţiat o acţiune de colectare de ambalaje din plastic. Din cele 700 de peturi strânse, cei doi au confecţionat o plută, cu care au navigat timp de 22 de zile pe lacurile Izvorul Muntelui, Galbeni (comuna Răcăciuni-Bacău) şi pe râul Siret, până în dreptul comunei Nămoloasa din Galaţi.

„La început voiam să fie o experienţă interesantă pentru noi. Însă era foarte greu să obţinem aprobările necesare să putem călători pe apă. Aşa s-a născut proiectul ecologic“, îşi aminteşte Ciprian.

Tinerii au înţeles până la finalul călătoriei cât de gravă este problema poluării. În această expediţie „Screech“ a adunat împreună cu prietenul său peste 300 de kilograme de peturi care au fost  predate primăriilor din mai multe comune pentru reciclare. „Experienţa aceasta a fost un semnal de alarmă şi un moment inedit în viaţa mea. Aş repeta nebunia şi acum“, mai spune Ciprian Solomon.

Cântă folk şi joacă teatru

Ciprian a început să cânte la chitară şi vocal la 16 ani. Îndrăgostit de muzica folk, a şi compus peste 20 de piese.

„Folkul este un hobby. Pentru mine este un mod de relaxare“, completează pietreanul. Tânărul a concertat la Festivalurile Berii, Galele Folk de la Piatra Neamţ şi în tabăra folk de la Calafat.

La 16 ani şi-a descoperit şi pasiunea pentru teatru. După 10 ani a fost solicitat să joace în trupa „Teatrul Vostru“ a Dragăi Olteanu-Matei. Pietreanul a interpretat rolul lui Milică în „Visul unei nopţi de iarnă“ de Tudor Muşatescu şi rolul unui avocat bâlbâit în piesa „Omul care a văzut moartea“. Spectacolele au avut reprezentaţii atât în ţară, cât şi în Israel.

Profil

Născut: 30 septembrie 1980, Piatra Neamţ.
Studii: A urmat Postliceala Sanitară „Petru Rareş“.
Familie: Este căsătorit, are un băieţel.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ai alege între televiziune, muzică şi actorie?
Sunt sigur că aş alege actoria. Este o meserie care te extenuează fizic şi psihic, dar îţi oferă satisfacţii uluitoare. În orice caz, cred că se îmbină suficient de bine viaţa de actor cu celelalte două pasiuni ale mele, respectiv muzica şi televiziunea. 

De unde vine porecla „Screech“?
Porecla asta o am de când eram copil şi se difuza serialul „Salvaţi de clopoţel“. Se pare că în viziunea prietenilor şi a colegilor mei semănam la acea vreme foarte bine cu personajul Screech. Am vrut mult timp să scap de porecla asta, dar nu am reuşit. La început mă deranja, dar acum m-am obişnuit.

Ce-i place
Ciprian ascultă şi cântă muzică folk, dar este atras şi de alte genuri, precum rock, jazz, blues sau muzica retro. „Apreciez oamenii sinceri şi pe cei care îţi spun în faţă defectele, dar sunt din ce în ce mai puţini astfel de oameni. Sunt un gurmand, îmi place să mănânc tot felul de bunătăţi“, spune realizatorul de emisiuni. În plus, îi plac sporturile extreme şi alpinismul.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac nesimţiţii la volan, proştii care se cred deştepţi şi urăsc culoarea portocalie“, mai spune Ciprian Solomon.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite