Portret/Cătălina Staşcu, moldoveanca de pe podiumurile lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălina face balet de şase ani, cântă la pian şi de la 12 ani este model. Tânăra a câştigat unul dintre cele mai mari concursuri de miss din lume.

Cătălina Staşcu a descoperit că iubeşte să fie fotografiată, de mică. Avea doar şase ani când se plimba cu mama ei prin Chişinău, purta o rochie galbenă şi o coroniţă din păpădii când a fost remarcată.

„Am fost oprită pe stradă şi un domn m-a întrebat dacă vreau să fiu fotografiată. Acea poză a apărut într-o revistă, a ieşit foarte bine şi am zis că mai vreau“, povesteşte moldoveanca.

A învăţat la şcoală cum să fie o lady

La 13 ani s-a înscris la Şcoala de Modelling din Chişinău, unde a frecventat timp de doi ani cursurile. „Mi-a fost greu la început pentru că eram genul de băieţoi, dar m-am transformat treptat în lady. M-am schimbat şi acum chiar îmi place cum sunt“, mai spune Cătălina.

A urmat o perioadă de pauză, timp în care trebuia să se hotărască dacă îşi doreşte să urmeze sau nu cariera de model. Şi-a postat pe un site câteva fotografii îmbrăcată în mireasă şi a fost imediat contactată de agenţia President Models din Piatra Neamţ. „Mi s-a propus un contract şi imediat au început să se schimbe lucrurile pentru mine“, completează modelul.

În octombrie 2009, Cătălina Staşcu a obţinut locul I la Miss Moldova Internaţional şi a reprezentat Republica Moldova în China. Concursul Miss Internaţional este a patra competiţie de frumuseţe din lume ca importanţă, iar modelul a obţinut două premii la acest eveniment.

A fost premiată cu trei titluri de Miss

„Stăteam pe scenă şi nu-mi venea să cred că mă strigă pe mine. A fost super, au o mare importanţă pentru mine. Mi-am găsit şi primii fani pe net, este foarte plăcută senzaţia“, spune moldoveanca. La Miss Internaţional, Cătălina a căştigat titlul de Miss Internet Beauty fiindcă a primti voturi din parte a 76.000 de oameni şi premiul Miss Filantropia.

Tânăra visează să prezinte pentru Cătălin Botezatu şi alţi designeri români de prestigiu. La vară va da admitere la Facultatea de Drept în România, dar şi la Chişinău. „Am luptat întotdeauna pentru corectitudine. Dacă studiez, sper să pot schimba ceva“, adaugă adolescenta.

Pasionată de muzică şi balet

Cătălina frecventează cursurile de balet de la vârsta de 12 ani. Timp de doi ani a fost eleva Şcolii de Coregrafie din Chişinău, după care a început să se pregătească în particular cu profesorul Vitalie Guţu. „Fac balet pentru mine. Aşa cum unii fac yoga pentru relaxare, eu fac balet“, adaugă adolescenta.

Cătălina a susţinut spectacole la Teatrul de Operă şi Balet din Chişinău şi, fiindcă este atrasă de lumea artistică, a studiat doi ani şi pianul.  Între timp a renunţat din cauza programului încărcat. „Mă fascinează mai mult modelingul în prezent“. 

Profil
Născută. 18 octombrie 1991, Chişinău.
Studii. Clasa a XII-a la Liceul de Ştiinţe şi Tehnologii Moderne din Chişinău.
Familie. Este singură la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
De ce ai ales să lucrezi cu o agenţie din Piatra Neamţ?
În Chişinău nu există showbiz şi România este o treaptă superioară. Dacă ţi se propune să lucrezi în România nu ai cum să refuzi. Am acceptat imediat, în primul rând mi-a plăcut foarte mult cum lucrez cu Adi Ioniţă fotograful şi managerul agenţiei mele din Piatra Neamţ. 
Dacă ar fi să alegi între cariera de model şi cea în drept, ce alegi?
E destul de greu să aleg. Cred că avocat poţi să fii până la adânci bătrâneţi. Cariera de model se încheie la 25-30 de ani. Iniţial am să mă axez pe activitatea de model, iar după aceea voi lua în serios Dreptul.

Ce-i place
Cătălina iubeşte muzica pe care o cântă atât la pian cât şi vocal. În timpul liber face balet şi îi place mult să danseze. „Apreciez onestitatea, loialitatea şi oamenii care sunt direcţi“ mai spune modelul. Urmăreşte cu interes filmele istorice şi spune că filmul ei preferat este „Troia“ şi peliculele science fiction.

Ce nu-i place
Detestă să aştepte şi urăşte să fie la distanţă de părinţi şi de cei apropiaţi. „Nu-mi place frigul. De asemenea, nu-mi place să vorbesc mult la telefon“, mai spune Cătălina.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite