Porţie de râs cu actorii de la Tineretului din Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Antal şi Isabela Neamţu în spectacolul „Râs nervos“
Cezar Antal şi Isabela Neamţu în spectacolul „Râs nervos“

Artiştii pietreni îi aşteaptă la sfârşitul acestei luni pe iubitorii artei dramatice cu două comedii de succes. Din cauza lucrărilor de renovare a clădirii Teatrului, spectacolele din stagiunea 2011-2012 se vor juca în sala Colegiului „Petru Rareş“ şi în spaţiul de la Taberele Şcolare.

Oferta culturală a oraşului se îmbogăţeşte din acest weekend odată cu reluarea reprezentanţiilor de teatru. Spectacolele care deschid noua stagiune sunt cele două comedii de succes, „Râs nervos“ şi „Eu te iubesc, eu te omor!“. Reprezentaţiile vor avea loc sâmbătă, 24 septembrie, şi duminică, 25 septembrie, de la ora 19.00, în sala amenajată pentru spectacole din incinta Colegiului Naţional „Petru Rareş“.


O altă variantă pe care o vor avea actorii pentru susţinerea spectacolelor, pe timpul desfăşurării lucrărilor de reabilitare a clădirii instituţiei, va fi spaţiul de la Tabăra Şcolară „Cozla“. Conducerea Teatrului Tineretului promite pentru noua stagiune câteva surprize. „Vom scoate la rampă la sfârşitul lunii septembrie şi două premiere: spectacolul «Atentate la viaţa ei», de Martin Crimp, în regia lui Ştefan Iordănescu, şi comedia «Jocul de-a adevărul», tot în regia lui Ştefan Iordănescu“, spune directorul Liviu Timuş. O problemă de gestionat în condiţiile de spaţiu existente va fi desfăşurarea în această toamnă a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ, manifestare care şi-a construit de-a lungul anilor renume şi notorietate. Conducerea instituţiei susţine că nu se va renunţa la festival, chiar dacă nu va fi o manifestare de mare anvergură.


 „Vom încerca să aducem câteva spectacole importante din ţară, adaptabile spaţiilor pe care le avem, şi care nu vor pune problemele tehnice deosebite. Vor fi, adică spectacole mari, în montări mici“. Vrem de asemenea să facem un medalion Alexandru Dabija şi invitaţii lui, dar momentan suntem în tratative“, mai spune Liviu Timuş. Actorii de la Teatrul Tineretului se vor deplasa pe 29 septembrie la Brăila, la Festivalul Internaţional de Teatru «Mihail Sebastian», iar pe 6 ctombrie vor fi la Tulcea cu spectacolul „OO!“, în regia lui Alexandru Dabija. Pe 22 octombrie, actorii vor ieşi din ţară pentru a închide Festivalul Internaţional de Teatru Demoludy din Olsytzn, Polonia, cu piesa „Herr Paul“, în regia lui Radu Afrim. „Merită efortul, având în vedere că au trecut 13 ani de când spectacolele Teatrului Tineretului nu au părăsit graniţele ţării“, a mai spus directorul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite