Neamţ: Lecţii de ţesătorie la Şcoala Populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Lecţii de ţesătorie la Şcoala Populară
Neamţ: Lecţii de ţesătorie la Şcoala Populară

Absolvenţii vor primi diplome cu care îşi vor putea dovedi oriunde în ţară cunoştinţele acumulate pe parcusul lunilor de studiu.

Oficialii Centrului pentru Cultură şi Arte Piatra Neamţ şi cei ai Şcolii de Artă Populară pregătesc pietrenilor o nouă provocare. Adulţii şi cei mici au prilejul să îşi valorifice aptitudinile muzicale, în domeniul dansului sau în cel al tradiţiilor populare româneşti.

Pietrenii interesaţi pot lua lecţii de ţesut la războiul bunicii, de dans popular din toate zonele României, dar pot studia şi canto, pian, actorie, pictură sau saxofon.

Nu există limită de vârstă la înscriere
Cursurile organizate de Şcoala Populară de Artă sunt destinate tuturor pietrenilor, indiferent de vârstă.
„Aceasta este o instituţie deschisă celor care doresc să îşi cultive un hobby, în special celor care nu mai au vârsta potrivită pentru a se înscrie într-un program de învăţământ artistic de stat. La noi şi anul trecut au fost cursanţi, începând de la preşcolari şi până la adulţi“, a declarat Ramona Mancaş, purtător de cuvânt al Centrului de Cultură „Carmen Saeculare“.

Iniţiativa de a continua tradiţia cursurilor a venit ca o continuitate a succesului de care s-a bucurat manifestarea „Şcoala de Vară“, organizată la şura ţărănească din baza de agrement a oraşului. „Având în vedere că la Ştrand au venit peste 70 de copii care au fost încântaţi de lecţiile de ţesut, pictură şi olărit, noi ne-am gândit să extindem acest proiect. Îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi să se înscrie în perioada 14-30 septembrie“, a adăugat Ramona Mancaş.

Cursurile de ţesut şi de dans sunt gratuite
Pietrenii interesaţi  au de unde alege. Pot lua lecţii de ţesut şi dans popular, gratuit, de la profesorii Şcolii de Artă, meşteri şi instructori care se pot lăuda cu un palmares impresionant în domeniu. Pentru a studia actoria, clarinetul, saxofonul sau pianul, amatorii vor achita o taxă de câteva sute de lei pentru tot anul următor. „Deşi nu s-au stabilit exact tarifele, sumele sunt mai mult decât accesibile, de numai câteva sute de lei pentru întregul curs de un an“, a confirmat reprezentantul Centrului pentru Cultură. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite