NEAMŢ: Se fac înscrieri la Şcoala Populară de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Se fac înscrieri la Şcoala Populară de Artă
NEAMŢ: Se fac înscrieri la Şcoala Populară de Artă

Cursurile încep de la 1 octombrie

Şcoala Populară de Artă din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” îşi aşteaptă elevii la cursuri începând cu 1 octombrie. În anul şcolar 2009 - 2010, elevi de toate vârstele, inclusiv adulţi, pot să se înscrie la cursuri de canto, pian, orgă, clarinet, saxofon, chitară, teatru şi dans popular.


Clasele de canto şi pian vor fi coordonate de prof. Daniela Iacob, iar elevii îşi vor cultiva vocea şi auzul muzical, vor învăţa noţiuni de teoria şi istoria muzicii şi vor lua lecţii de dirijat coral, solfegiu şi dicteu muzical.


Cursurile de actorie se vor desfăşura sub directa îndrumare a unui profesionist, actriţa Maria Hibovski. Durata standard a acestora este de doi ani, dar cei interesaţi pot învăţa aici, opţional, între trei şi şase ani. Pe lângă lecţiile de actorie obişnuite, elevii vor fi introduşi şi în lumea teatrului muzical.


Clasele de orgă, clarinet şi saxofon vor fi coordonate de prof. George Vasiliu, membru al orchestrei ansamblului „Floricică de la munte”. Elevii vor aborda genuri muzicale diverse, de la muzică clasică şi jazz până la muzică uşoară şi populară. Cei mai talentaţi pot învăţa să cânte muzică clasică sau uşoară şi la cursurile de chitară coordonate de prof. Iulian Stoica.
Amatorii de dansuri vor putea lua lecţii de dans de societate, dar şi de dansuri populare, la clasa coordonată de coregraful Sebastian Coroi.


Cei interesaţi se pot înscrie până la data de 1 octombrie la sediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” din strada Ştefan cel Mare, nr.3 (vizavi de Primăria municipiului Piatra Neamţ)  sau la tel./fax. 0233.214026 sau 0233.231888.
Deschiderea oficială a cursurilor va avea loc joi, 1 octombrie, ora 17.00, la Galeriile de Artă din Piaţa Mihail Kogălniceanu, bl. H4, parter.  


Taxele de şcolarizare lunare vor fi de 40 de lei pentru cursurile de teatru, 50 de lei pentru cursurile de chitară, orgă şi dans de societate, 60 de lei pentru clarinet şi saxofon, 70 de lei pentru pian şi canto, iar cursurile de dans popular sunt gratuite.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite