Pompierii nemţeni, instructori la Şcoala de Vară în Situaţii de Urgenţă FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii aflaţi ieri în tabăra de Oglinzi au învăţat cum să se descurce în situaţii critice şi în ce cazuri trebuie să apeleze la apelul unic de urgenţe 112. Vineri, 19 august, este rândul elevilor veniţi în vacanţă la Durău să se întâlnească cu pompierii nemţeni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, a organizat ieri, pentru copiii aflaţi în tabăra de la Oglinzi, Şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Cei 60 de copii proveniţi din familii defavorizate au învăţat cum să se comporte în caz de cutremur sau inundaţii, cum să evite provocarea unui incendiu ori când să apeleze numărul de urgenţă 112.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ le-au prezentat elevilor două dintre autospecialele moderne aflate în dotare şi au făcut chiar şi demonstraţii de intervenţie în caz de incendiu.

La ambulanţa SMURD, copiii au putut vedea principalele dotări şi tehnicile de acordare a primului ajutor calificat, o parte dintre aceştia dorind să joace rolul de „victimă" pentru paramedici, pentru a putea vedea concret câteva dintre aceste proceduri.

image

Click pe fotografii pentru fotogalerie cu elevii în acţiune

Una dintre surprizele Şcolii de vară a reprezentat-o câinele de căutare - salvare Kara, aflat în dotarea inspectoratului nemţean. „Kara şi instructorul, plutonier major Dumitru Iuştiuc, le-au oferit copiilor momente foarte apreciate în cadrul demonstraţiilor pe care le-au prezentat. De altfel, cei doi, instructorul şi câinele său, sunt premianţi ai Centrului Chinologic «Dr. Aurel Greblea» Sibiu, în urma evaluărilor de specialitate la care au participat", a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

image

Click pe fotografii pentru a o vedea pe căţeluşa Kara

În final, pompierii târgnemţeni au invitat copiii să participe la o întrecere de tip ştafetă, echipa câştigătoare fiind premiată cu o cupă.

„Şcoala de vară organizată de inspectoratul nostru este o acţiune inedită la nivelul judeţului. Vom continua astfel de activităţi în cursul zilei de vineri, beneficiarii fiind cei 150 de copii aflaţi în Tabăra «Floare de Colţ» din Staţiunea Durău", a spus colonelul Ioan Niţică, inspector şef în cadrul ISU Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite