Neamţ: Pompierii, mobilizaţi pentru alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Pompierii, mobilizaţi pentru alegerile prezidenţiale
Neamţ: Pompierii, mobilizaţi pentru alegerile prezidenţiale

O cincime din angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor fi în secţiile de votare

Pompierii vor trebui să asigure paza alegătorilor şi buna desfăşurare a votării în timpul alegerilor pentru desemnarea preşedintelui României.

Pe lângă angajaţii ISU, ordinea va fi asigurată de poliţişti şi jandarmi. „Activitatea de pază a secţiilor de votare va fi împărţită între poliţişti, jandarmi şi militari de la Inspectoratul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, din care face parte şi Grupul de Pompieri“, a declarat prefectul Mihai Archip.

În judeţul Neamţ vor fi organizate 565 de secţii de votare, din care 90 vor fi secţii speciale pentru cei care votează în alte localităţi decât cea în care au domiciliul.

Utilizarea pompierilor pentru pază este o consecinţă a desfiinţării unităţilor militare de pe raza judeţului şi are ca scop menţinerea unui număr suficient de forţe de ordine, care să poată interveni în caz de nevoie.

Misiune specială pentru pompieri

„Pompierii vor veni în sprijinul nostru pentru a putea degreva cât mai mulţi poliţişti şi jandarmi, care vor asigura partea operativă, dacă va fi cazul“, a mai declarat Mihai Archip. Detaşarea celor 100 de angajaţi ISU pentru pază la secţiile de votare nu va afecta capacitatea de intervenţie în eventualitatea apariţiei unor situaţii de urgenţă, adaugă prefectul. „Asigurarea ordinii se va face în aşa fel încât să nu se limiteze capacitatea de intervenţie a pompierilor în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă specifice“, a precizat prefectul Archip.

Chiar dacă va fi mai dificil pentru angajaţii ISU, aceştia îşi vor face datoria, pentru că sunt militari, crede şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, colonelul Ioan Niţică.

Suntem militari, este nevoie să se facă pază la secţiile de votare, trebuie să executăm această misiune şi o vom executa!“, a declarat colonelul Niţică.Cei 100 de pompieri reprezintă aproximativ o cincime din totalul personalului angajat la ISU Neamţ. „Dacă ne raportăm la tot personalul, 100 de pompieri reprezintă aproximativ o cincime. Dacă ne raportăm la personalul de intervenţie, procentul este mai mare“, a precizat colonelul Niţică.

Pompierii liberi, consemnaţi la domiciliu

Pentru a face faţă acestei misiuni suplimentare şi pompierii aflaţi în timpul liber vor trebui să fie în stand-by. „Se va face o corelare între misiuni efective şi paza secţiilor de votare. Vor fi ture mai dese, cu asigurarea unor echipaje de acasă, cu oameni care să poată ajunge foarte repede la serviciu, într-o jumătate de oră, ca să sprijine forţele care sunt plecate la intervenţie sau pentru a încadra o autospecială când celelalte autospeciale încadrate au plecat la intervenţie“, a încheiat Ioan Niţică.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite