Neamt: Pompele funebre, afacere „fără de moarte“ şi pe criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Pompele funebre,	afacere „fără de moarte“ şi pe criză
Neamt: Pompele funebre, afacere „fără de moarte“ şi pe criză

Firmele au în fiecare anotimp clienţii asiguraţi, chiar dacă pietrenii au început să fie mai economi cu cheltuielile de înmormântare.

În fiecare lună, mii de firme se închid din cauza lipsei de comenzi. Singurele care nu par a fi afectate de faliment sunt pompele funebre. Gard în gard, pe variantă, începând din zona gării şi terminându-se la piaţa centrală, magazinele care vând articole pentru înmormântare continuă să reziste pe piaţă chiar şi pe timp de criză.

„Nu avem voie să ne plângem. Săptămâna trecută, de exemplu, am avut încasări care au depăşit 10.000 de lei. Este adevărat că oamenii au început să meargă din poartă în poartă ca să caute produse mai ieftine fie şi cu un leu, dar clienţi există“, a declarat Mirela Ştier, reprezentanta unei firme de profil. Deşi nu duc lipsă de clienţi, proprietarii firmelor de pompe funebre recunosc că au redus preţurile de nevoie. „Chiar şi atunci când funizorii ne scumpesc marfa, noi nu mărim preţurile pentru că nu ne permitem. Concurenţa este destul de mare şi preferăm să le lăsăm aşa în loc să ne pierdem clienţii“, a adăugat Mirela Ştier.

Pietrenii, atraşi de randamentul afacerii

Astfel, printre ofertele afişate în geamurile magazinelor mortuare din oraş se numără şi sicrie la „super ofertă“: de la 485 de lei la 400 de lei. În funcţie de cererea de pe piaţă, comercianţii au renunţat la coroanele din flori naturale, care erau prea scumpe şi aduc mai multe din pin artificial, produse cu preţuri mai mici. Deşi puţini sunt cei care se mai gândesc să deschidă o afacere pe timp de criză, unii pietreni spun că ar fi tentaţi să înfiinţeze o firmă de pompe funebre.

„Cred că ar trebui să ofer toate serviciile necesare: de la îmbălsămare, la pregătitul mesei pentru praznic. Aş face şi un cimitir privat pentru că oricum nu mai sunt locuri în cimitirele din Piatra Neamţ. Cred că este genul de afacere care nu va avea niciodată de suferit dacă administratorul ştie meserie“, consideră Oana Nicolau, patron magazin alimentar.

Listă de preţuri

Coroană: între 22 şi 80 de lei;
Sicriu: între 220 şi 8.400 de lei;
Dric: între 100 şi 200 de lei;
Îmbălsămare: 250 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite