Poliţiştii nemţeni au început Campania de prevenire a abuzurilor sexuale împotriva minorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii se întâlnesc cu minorii din Neamţ pentru a-i învăţa cum să se ferească de abuzuri
Poliţiştii se întâlnesc cu minorii din Neamţ pentru a-i învăţa cum să se ferească de abuzuri

Campania se va derula până în luna decembrie şi are drept scop reducerea riscului de victimizare a minorilor, prin identificarea categoriilor de copii aflaţi în situaţii de potenţial risc şi însuşirea de către aceştia a celor mai eficiente metode anti-victimizare.

„Grupul ţintă principal este format din elevi cu vârste sub 15 ani şi, prin extindere, cu vârste cuprinse între 15-18 ani, iar în secundar părinţi şi cadre didactice. Proiectul urmăreşte şi sensibilizarea părinţilor şi cadrelor didactice cu privire la timpul pe care trebuie să-l acorde educaţiei sexuale a copiilor şi, în special, a adolescenţilor", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Neamţ.

Principalii parteneri ai Poliţiei Neamţ în cadrul acestei campanii sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Protopopiatul Piatra Neamţ, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Bacău, Asociaţia Părinţilor din Judeţul Neamţ şi Universitatea „Petre Andrei" din Iaşi.

„În scopul prevenirii unor astfel de fapte, intervenţia poliţiei trebuie să se facă în acele medii vulnerabile, cum este mediul rural, în special în acele localităţi în care s-a înregistrat genul acesta de infracţiune sau în familiile aflate în dificultate. Trebuie să fie monitorizate aceste familii şi persoanele cu tendinţe de manifestare a unui comportament deviant", a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Un alt mediu vizat de campania poliţiştilor este cel şcolar, pentru că cele mai multe victime sunt din rândul elevilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite