Neamt: Poliţiştii, la vânătoare de şoferi beţi la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Poliţiştii, la vânătoare de şoferi beţi la volan
Neamt: Poliţiştii, la vânătoare de şoferi beţi la volan

Mai mulţi şoferi nemţeni au devenit pietoni la sfârşitul acestei săptămâni. Agenţii de la Poliţia Rutieră Neamţ i-au verificat vineri pe conducătorii de autovehicule care încalcă

Mai mulţi şoferi nemţeni au devenit pietoni la sfârşitul acestei săptămâni. Agenţii de la Poliţia Rutieră Neamţ i-au verificat vineri pe conducătorii de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză. Scopul acţiunii a fost de a reduce numărul accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate.


Sâmbătă, poliţiştii au acţionat pe drumurile publice din judeţul Neamţ pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului. Au fost blocate principalele căi rutiere din Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ şi Bicaz. „Au fost controlate 1.148 de autoturisme şi au fost testaţi 620 de conducători auto. Poliţiştii au aplicat 160 de sancţiuni în valoare de 19.460 de lei, dintre care 26 au fost pentru consumul de alcool. Au fost semnalate 15 infracţiuni, dintre care zece pentru consumul de alcool şi cinci pentru circularea fără permis de conducere“, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Neamţ.


Astăzi, în intervalul orar 18.00-21.00, acţiunea poliţiştilor nemţeni vizează disciplinarea conducătorilor de mopeduri. Aceştia trebuie să respecte o serie de reguli pentru a nu fi sancţionaţi de oamenii legii: să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării, indiferent că este zi sau noapte, să nu circule cu defecţiuni tehnice la sistemul de frânare sau fără avertizor sonor, să poarte casca de protecţie, atât conducătorii cât şi pasagerii, şi echipamentul cu elemente fluorescent-reflectorizante când vizibilitatea este redusă.


De asemenea, ei trebuie să aibă documentele de identitate, înregistrare, asigurarea RCA şi atestatul de siguranţă rutieră eliberat de o unitate autorizată pentru pregătirea conducătorilor de autovehicule.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite