Poliţiştii, prea săraci să se mute în sediu de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În clădire au început să fie sparte geamurile şi nu există paznici
În clădire au început să fie sparte geamurile şi nu există paznici

Noua clădire a Poliţiei din Bicaz a costat până acum 1 milion de euro, dar nu poate fi terminată din lipsa a 50.000 de euro. Sediul în care ar trebui să se mute oamenii legii nu este racordat la utilităţi. În plus, clădirea poliţiei a început să fie atacată cu pietre.  

Sediul după care tânjesc poliţiştii oferă o privelişte contrastantă. Este modern, spaţios, dar dă senzaţia că este a nimănui. „Din toamnă, sau chiar din vară, au început să apară spărturi în termopanele faţadei principale.


Deoarece clădirea este lăsată de izbelişte, s-au găsit derbedei care să arunce cu pietre sau persoane rău intenţionate care vor să dea startul unui dezastru. Este păcat de cât s-a investit aici. Nu există nici măcar paznic şi oricine poate să intre şi să ia orice“, ne-a semnalat Doru Pavel din Bicaz.


Clădirea, lăsată fără pază


Până să se mute în casa nouă, poliţiştii din Bicaz îşi desfăşoară activitatea în sediul vechi, unde stau îngrămădiţi şi fără condiţii moderne de lucru. Nici şeful Poliţiei Orăşeneşti Bicaz nu ştie de ce nu le-a fost încredinţat sediul şi când s-ar putea muta.


„Ar trebui să aibă măcar un paznic“, a cerut autorităţilor comisarul-şef Petru Tomică Pintilie. Clădirea a fost ridicată după ce, în 2006, Ministerul Administraţiei şi Internelor a alocat fonduri în valoare de 1 milion de euro pentru înzestrarea poliţiştilor din Bicaz cu un sediu corespunzător.
Lucrările au fost încredinţate firmei Ticonstruct SRL Piatra Neamţ, care nu a mai finalizat construcţia. „Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ nu a recepţionat lucrarea, ea se află în custodia constructorului“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.


Blocaj de 50.000 de euro


Motivul pentru care proiectul nu a fost dus până la capăt ţine de un blocaj financiar. „Nu pot să fac nicio declaraţie“, este tot ce ne-a spus reprezentantul firmei de construcţii. Se pare că lipsesc 50.000 de euro, sumă necesară pentru terminarea lucrărilor. „Anul trecut nu am avut alocaţi, la capitolul investiţii, banii necesari pentru finalizarea noului sediu al Poliţiei Bicaz“, a mai precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu. Practic, ce-i lipseşte clădirii?


Nu este racordată la utilităţi: apă, canalizare, curent electric, telefonie, căldură şi gaze naturale. „De asemenea, trebuie făcută o investiţie şi pentru mobilierul necesar“, a încheiat Cătălina Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite