Neamţ: Poliţişti pentru „comuna fără câini“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Poliţişti pentru „comuna fără câini“
Neamţ: Poliţişti pentru „comuna fără câini“

Oficialii Inspectoratului de Poliţie Neamţ au luat decizia în urma campaniei de presă susţinută de „Adevărul de Seară“

Citeşte şi

Bunuri furate din Tarcău, găsite din întâmplare la Neguleşti

Poliţist la locul infracţiunii

Val de spargeri în „comuna fără câini”

Comuna Tarcău, la cheremul hoţilor

Locuitorii din Tarcău s-au arătat revoltaţi de zecile de furturi înregistrate de la începutul anului în casele de vacanţă din localitate.

„Schema Postului de Poliţie Tarcău este prevăzută cu patru funcţii, dintre care două erau vacante. Recent, acolo a fost transferat încă un agent de poliţie şi se ia în calcul repartizarea unui absolvent“, a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ.

Conform primarului comunei Tarcău, Iulian Găină, presa a avut rolul cel mai important în decizia Poliţiei. „Cu siguranţă, cred că datorită presei s-a ajuns la această decizie, pentru că ea a evidenţiat o pată pentru Poliţia Română“, a declarat Iulian Găină. Unul dintre noii poliţişti a fost transferat la postul din zona rurală a judeţului. „Sper să pot contribui la rezolvarea problemelor cu care se confruntă în acest moment comuna Tarcău“, a declarat agentul Robert Costân. Iniţial, oficialii IPJ Neamţ considerau imposibilă suplimentarea numărului de agenţi din Tarcău.

„Am solicitat şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, în urmă cu mai mult timp, mai mulţi poliţişti în comună, dar ni s-a răspuns că nu se poate, întrucât nu există fonduri necesare şi nici personal pregătit. Am făcut o adresă către ministrul de interne, la care nu am primit răspuns oficial nici acum, după mai mult de 40 de zile“, a precizat primarul Găină.

S-a furat cât timp şeful de post era în concediu
Cel mai recent val de furturi din casele de vacanţă din Tarcău a fost în perioada 9-16 august, când şeful de post, Vasile Tărâţă, se afla în concediu, iar ajutorul lui, Sorin Bălan, nu putea folosi maşina din dotare pentru că nu avea permis. Oamenii legii au mers la locul furtului cu maşina reclamanţilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite