Poliţia Animalelor are birou la Târgu Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vor fi urmăriţi cei care maltratează câinii şi alte patrupede. Edilii locali speră să fie rezolvată problema câinilor comunitari şi să nu mai fie cazuri de animale torturate sau omorâte.

Târgu Neamţ este primul oraş din judeţ în care a fost înfiinţat, de pe 26 aprilie, un birou al Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor. Primarul Decebal Arnăutu susţine ideea şi promite construirea unui padoc. „Vom crea şi un adăpost al animalelor după toate standardele şi sperăm ca, odată cu înfiinţarea acestui serviciu, să-i facem şi pe oameni să fie mai responsabili şi să nu mai maltrateze animalele“, a declarat edilul Decebal Arnăutu.


„Cred în responsabilizare“


Şefa biroului nou înfiinţat este Diana Ursu, o tânără care militează pentru drepturile animalelor şi care speră să primească în timp şi ajutor din partea voluntarilor.
„Suntem încă la început, dar credem că, odată cu ridicarea adăpostului pentru animale, vom reuşi să mai reducem din numărul câinilor maidanezi. În primul rând, avem nevoie de răbdare, dar am văzut că oamenii au început deja să ne caute pentru a ne semnala cazuri legate mai ales de animalele fără stăpân“, a spus Diana Ursu, şefa Poliţiei Animalelor din Târgu Neamţ. Înfiinţarea noului serviciu este bine primită de localnici. „N-o să fie ca în filme, dar mă bucur că este cineva care apără drepturile animalelor“, a spus Irina Moruz, croitoreasă.


Cei care vor fi prinşi că maltratează animalele vor fi sancţionaţi cu ajutorul celor din Poliţia Comunitară, Direcţia Sanitar-Veterinară şi chiar din Poliţie. „Momentan, nu avem voie să aplicăm amenzi, dar sperăm ca, în perioada imediat următoare, să avem şi această posibilitate. Cred că responsabilizarea oamenilor se poate face atât prin apelarea la sentimente, cât şi prin aplicarea de sancţiuni“, a adăugat Diana Ursu.


Padoc de 40.000 de lei


În acest moment, Poliţia Animalelor funcţionează într-un birou din Primărie, şefa serviciului având la dispoziţie şi o maşină de serviciu, dar autorităţile locale i-au promis că vor încerca să o susţină şi mai mult în acest proiect. Din bugetul local pentru 2010 au fost rezervaţi deja 40.000 de lei pentru amenajarea unui adăpost pentru câinii vagabonzi, în zona gropii de gunoi a oraşului, primarul încercând astfel să salveze viaţa patrupedelor, dar şi să cureţe urbea de ele. Cuantumul amenzilor şi modul de aplicare al acestora vor fi stabilite săptămâna viitoare, în cadrul unei întâlniri cu toţi reprezentanţii Poliţiei Animalelor din Caraş Severin, Cluj, Brăila, Bacău şi Cluj.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite