Neamţ: Plimbări cu vaporul pe lacul de la Bicaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Plimbări cu vaporul pe lacul de la Bicaz
Neamţ: Plimbări cu vaporul pe lacul de la Bicaz

Lacul de acumulare Izvorul Muntelui oferă o mulţime de oportunităţi pentru vacanţă, la care se adaugă farmecul.

Masivul Ceahlău domină întreaga privelişte. De pe partea stângă a lacului, Ceahlăul poate fi văzut uneori de două ori, atunci când se oglindeşte în luciul apei. Ofertele unităţilor de cazare sunt pentru toate buzunarele, de la 20 de lei şi până la 135 de lei de persoană. Doritorii de libertate pot sta la cort, iar cei care se instalează aproape de apă pot pescui şi face plajă în voie.

Hotel plutitor pe lacul de munte
Unul dintre locurile cele mai frumoase pentru plajă se află la Baicu, între satele Izvorul Alb şi Secu, pe malul drept. Singura cale de acces la Baicu este de la Baraj, pe 15 kilometri de drum forestier dificil. „Am deschis pensiunea anul acesta şi am avut musafiri chiar şi din Alaska. Erau doi tineri care veniseră la o nuntă în Timişoara şi au ajuns şi aici. Ea era chiar eschimosă. Acum avem un grup numeros din Etiopia“, ne spune proprietara unei pensiuni de trei stele din Grozăveşti, comuna Hangu.


În Portul Bicaz sunt mai multe hoteluri, printre care se află şi singurul plutitor de pe lacurile de munte din ţară. Tot aici, dar şi la Hangu sau la Baicu, există posibilitatea de cazare la căsuţe. Pentru divertisment, turiştii au la dispoziţie plimbări cu hidrobicicleta, cu barca sau vaporul. Dacă vaporul se poate lua numai din cele două porturi din Bicaz sau, la mijlocul cursei, de la debarcaderul din comuna Ceahlău, hidrobicicletele şi bărcile cu motor sunt prezente în oferta oricărei pensiuni de la malul lacului.

Cel mai vizitat obiectiv turistic din zonă este Barajul de la Bicaz. Pe partea cealaltă, coada lacului este traversată de viaductul Poiana Teiului, care asigură legătura între Moldova şi Transilvania. La câteva sute de metri de viaduct se vede Stânca Teiului sau Stânca Dracului, care se află în apă sau pe uscat, în funcţie de nivelul lacului. Se poate vizita staţiunea Durău, cu mănăstirea pictată de Tonitza şi Cascada Duruitoarea. De aici încep numeroase trasee pe Ceahlău. Înainte de Durău, amatorii de ruine se pot opri la Palatul Cnejilor, aflat în satul Schit din comuna Ceahlău.

Cât costă distracţia

Plimbarea cu vaporul costă între 5 şi 10 lei, iar hidrobicicleta se închiriază cu 15 lei pe oră. Cazarea costă între 30 de lei la căsuţă şi 100 de lei la pensiune. Unele cabane de pe malul Lacului Izvorul Muntelui au oferte all-inclusive. La o astfel de pensiune o zi de cazare, plus trei mese şi piscină costă 135 de lei pentru o persoană.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite