Neamţ: Regal de teatru în oraşul de sub Pietricica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Regal de teatru în oraşul de sub Pietricica
Neamţ: Regal de teatru în oraşul de sub Pietricica

Iubitorii artei dramatice pot asista la 10 reprezentaţii unice

Trupe importante din ţară vin în această perioadă la Piatra Neamţ pentru a prezenta în faţa publicului ultimele spectacole. 

Nemţenii pot lua parte în acest weekend la zece spectacole de teatru incluse în programul celei de-a XXIV-a ediţie a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ. În această seară, de la ora 17.00, la piesa „Concreţii“, de Vladimir Sorokin, jucată de actorii Teatrului Luni de la Green Hours Bucureşti. Tot astăzi, de la ora 18.00, va avea loc la Teatrul Tineretului reprezentaţia piesei „Psihoza“, scrisă de Sarah Kane.

Spectacolul care va încheia ziua este „Teroarea şi mizeriile celui de-al III-lea Reich“, de Bertolt Brecht, programat pentru ora 21.00 în Teatrul Tineretului. Sâmbătă, ziua teatrală începe la ora 11.00, în faţa Teatrului Tineretului, cu „Ghiduşiile claunilor“, al Grupului de Clauni „O“, un spectacol pentru toate vârstele. „Începând cu ora 17.00, în sala Studio a Bibliotecii Judeţene este programat un nou spectacol. Iar de la ora 20.00, la Teatrul Tineretului va avea loc premiera  «Soldaţii», de Zalán Tibor, regia Szabó K. István a teatrului nostru“, a adăugat Liviu Timuş, directorul general al Teatrului Tineretului Neamţ. Duminică, programul începe la ora 10.00 şi se va încheia la ora 20.00, cu prestaţia Teatrului Municipal Baia Mare cu piesa „Jocul de-a vacanţa“, după Mihail Sebastian, în regia lui Radu Afrim.

Biletele pentru reprezentaţiile din timpul Festivalului de Teatru au fost puse în vânzare încă de duminica trecută. Cei interesaţi ar mai putea găsi tichete, însă doar la spectacolele care vor avea loc în sala mare a teatrului şi în locaţii cu spaţii generoase. „Eu mi-am cumpărat bilete din timp. Sunt o mare consumatoare de teatru şi nu lipsesc de la festival în niciun an“, a spus  Ana Maria Rogojină, pasionată de teatru.

Nemţenii por urmări până la sfârşitul săptămânii viitoare 25 de spectacole, 18 dintre acestea fiind incluse în secţiunea „Pledez pentru tineri“. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite