Neamţ: Cei mai buni actori, premiaţi sub Pietricica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Cei mai buni actori, premiaţi sub Pietricica
Neamţ: Cei mai buni actori, premiaţi sub Pietricica

Organizatorii celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ au înmânat aseară premiile pentru cele mai bune şcoli de teatru şi profesionişti în cadrul secţiunii

Organizatorii celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ au înmânat aseară premiile pentru cele mai bune şcoli de teatru şi profesionişti în cadrul secţiunii „Pledez pentru tine(ri)“.


La cele două categorii, juriul a acordat opt premii pentru cele mai bune spectacole, actori, actriţe şi regizori din cadrul festivalului. La categoria Şcoli de teatru, premiul pentru cel mai bun spectacol a fost acordat  piesei „20 de minute cu îngerul“.


Pentru rolurile Serghei Bassin din „Oraşul“ şi Anciughin din „20 de minute cu îngerul“, Vasile Flutur a fost desemnat cel mai bun actor. Sabrina Iaşchevici a primit premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolurile interpretate în „Chinezi“, iar Vlad Cristache a fost premiat pentru regia spectacolului „20 de minute cu îngerul“.


Răzvan Marinescu a obţinut un premiu special pentru regia spectacolului „Teroarea şi mizeriile celui de-al III-lea Reich“. Premiul special al juriului a fost acordat lui Ionuţ Vişan pentru rolurile Homutov din „20 de minute cu îngerul“ şi Maximilian din spectacolul „Oraşul“. Toţi tinerii premiaţi la categoria Şcoli de teatru provin de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică  (UNATC) „I. L. Caragiale“ din Bucureşti.


La categoria profesionişti, premiul pentru cel mai bun spectacol a fost câştigat de piesa „Lucia patinează“, prezentată de actorii Teatrului „Andrei Mureşanu“ din  Sfântu Gheorghe. Ioan Codrea de la Teatrul Municipal Baia Mare a fost considerat  cel mai bun actor. Şi Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ a fost răsplătit cu premii de excelenţă acordate de BCR şi Radio Iaşi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite