Pietrenii vor trece cu mașina pe sub Curtea Domnească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul de peste Cuejdi este alt reper ce va suferi modificări majore după aprobarea lucrărilor. Ideile de modernizare așteaptă răspuns de finanțare nerambursabilă din partea Guvernului.

Realizarea proiectelor anunțate acum mai bine de un an de edilii locali intră în linie dreaptă. Parcările subterane din centrul urbei încep să prindă contur. Consilierii locali au aprobat ieri în cadrul unei ședințe extraordinare trei proiecte ce vizează îmbunătățirea activităților sociale din centrul orașului. Edilii municipiului vor să transforme podul peste Cuejdi din zona bulevardului Dacia într-o zonă destinată exclusiv parcărilor și să amenajeze pasaje pietonale și auto subterane în zona Curții Domnești.

Banii pentru parcări, mai buni în producție

Deși și-ar dori mai multe locuri de parcare în oraș, pietrenii nu văd cu ochi buni investițiile pe care municipalitatea pietreană le are în plan.

 „Nu știu de unde or să fie bani pentru investiții în alte pavele, vopsea pentru parcări și săpături. Cred că dacă tot există banii ăștia ar trebui investiți în ceva profitabil, că pasajele subterane nu cresc bugetul public", este de părere Diana Marcu , funcționar public.

Ideile de modernizare a centrului nu sunt noi, mai mult, au fost propuse pentru prima dată într-o ședintă a Consiliului Local în luna martie 2009. În perioada de peste un an care a trecut de la prezentarea acestor proiecte, municipalitatea nu a primit banii, ci doar a reușit să mai strângă la dosar câteva dintre aprobările ce privesc solicitarea de fonduri nerambursabile pentru derularea investiției. Deocamdată aleșii locali nu au primit niciun răspuns privind finanțarea certă a proiectelor, însă studiile și aprobările continuă optimist.

Valoarea totală la care se ridică cele trei proiecte ce vizează atât modernizarea centrului, cât și amenajarea de pasaje pietonale și auto pe sub Turnul lui Ștefan se ridică la aproape 75 de milioane de lei.  

Cel mai costisitor proiect este cel care vizează transformarea podului peste Cuejdi în parcare supraterană și are o valoare ce depășește 42 de milioane de lei. Primăria Piatra Neamț a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului un ajutor nerambursabil de peste 34 de milioane, urmând ca restul de șapte milioane să fie acoperit din bugetul local.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite