Pietrenii vor teatru, dar nu merg să-l vadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Cultură caută acum să-şi recâştige publicul cu „spectacolul de joi“, care oferă divertisment la tarife accesibile.

Deseori, locuitorii de la poalele Pietricicăi se plâng de viaţa culturală monotonă a oraşului. Cu toate acestea, atunci când apar trupe sau artişti aflaţi în turneu, pregătiţi să ofere o reprezentaţie la Casa de Cultură sau Teatrul Tineretului, nimeni nu se înghesuie să-i vadă.

De la începutul anului, un singur spectacol de teatru a fost pus în scenă. De regulă, din lipsă de spectatori, acestea sunt amânate sau chiar anulate. Ultimul caz de acest gen a fost un spectacol de stand-up comedy al lui Doru Octavian Dumitru. „Am vândut numai patru bilete pentru spectacolul de atunci. Organizatorii au fost dezamăgiţi şi au amânat spectacolul pentru luna mai, dar nu ştim nici măcar data“, a spus casiera Agenţiei de Bilete din cadrul Casei de Cultură Piatra Neamţ.

„Nu mi-a venit să cred când am auzit că pentru spectacolul lui Doru Octavian Dumitru s-au vândut aşa puţine bilete. Nici eu nu mi-am permis să dau 40 de lei pe un bilet, când acum o lună am dat 20 de lei pe acelaşi spectacol organizat într-o cafenea“, a spus supărat Florin Botez, agent de vânzări.

„Preţurile sunt fabuloase“

Şefii Casei de Cultură spun că au un proiect menit să salveze viaţa instituţiei, dar şi pe cea culturală a oraşului. Aceştia susţin că publicul este derutat de tarifele mari ale trupelor aflate în turneu şi caută să-l recâştige prin spectacole mai „economice“.

„Publicul nostru trebuie să facă o diferenţă în cazul spectacolelor organizate de noi, unde preţurile variază între 5 şi 10 lei, şi cele organizate de managerii artiştilor în cauză. În aceste cazuri Casa de Cultură oferă numai spaţiul, nu pune preţul la bilete. Un cost de 50 de lei pentru o oră de spectacol în an de criză mi se pare fabulos“, a declarat Stelian Grigore, directorul Casei de Cultură din Piatra Neamţ.

Seria de evenimente „Vino cu noi la spectacolul de joi“ se adresează publicului de toate vârstele avid de teatru şi concerte la preţuri accesibile. „A fost un adevărat exerciţiu de ambiţie să reuşim încheierea unor contracte stabile la preţuri care să le ofere spectatorilor posibilitatea să achite 5 sau 10 lei pentru o seară culturală. Este a treia săptămână când sala Casei de Cultură este arhiplină. Pentru serile de joi se vând peste 500 de bilete“, a completat Stelian Grigore. Joia viitoare va avea loc un concert susţinut de elevii talentaţi ai colegiilor din Piatra Neamţ, intitulat „Liceeni rock’n roll“.


Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite