Pietrenii vând casa la pachet cu maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii recurg la artificii inedite pentru a atrage clienţi. O vilă aflată la ieşirea din oraş este mai ieftină decât un apartament şi se vinde cu o maşină sau cu terenul aferent incluse în preţ.

Cei care au investit în construcţia de vile în perioada de avânt imobiliar recurg acum la tot felul de artificii pentru a-şi recupera o parte din bani. Strategia lor este simplă.

Ei preferă să nu „taie“ din preţul caselor, care este oricum deseori mai mic decât cel al unor apartamente, în schimb includ în ofertă şi câteva sute de metri pătraţi de teren sau o maşină, mergând pe principiul că viitorul proprietar oricum va avea nevoie de un mijloc de transport până-n oraş.
Iaz inclus în preţ

Ionel Purcaru a scos la vânzare încă de anul trecut o casă cu trei camere, situată pe strada 1 Decembrie. Construcţia a fost finalizată la începutul lui 2009 şi, pe lângă o privelişte deosebită, căsuţa include un iaz cu peşte, un teren de 1.000 de metri pătraţi cu grădină şi pomi fructiferi.

„Am investit în imobiliare din 2005 şi am prins o perioadă de avânt. Am construit pentru alţii, dar casa asta am făcut-o pentru mine. Odată cu declinul pieţei nu am mai făcut faţă creditelor şi am început să vând ce aveam la preţuri de nimic“, povesteşte Purcaru. El vinde acum casa „la pachet“ cu maşina, un Opel Astra din 1995, pentru 35.000 de euro. Specialiştii în imobiliare spun că acest caz nu este singular. Printre măsurile inedite de a atrage clienţii se numără şi vânzarea unei locuinţe în oraş cu bonus o casă bătrânească în comunele învecinate sau chiar terenuri intravilan.

„Oferte disperate“

„Noi le numim «oferte disperate». Sunt oameni care nu mai au cu ce să-şi achite datoriile. Cei care au primit moşteniri de la bunici le folosesc acum pentru a atrage un client pentru terenul sau apartamentul pe care îl vând“, a spus George Faur, agent imobiliar.

„În timp ce preţul unui apartament de trei camere în cartierul Dărmăneşti depăşeşte 45.000 de euro, o casă cu utilităţi, grădină şi o maşină bonus, este o ofertă tentantă“, adaugă George Faur.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite