Pietrenii traversează pe zebre invizibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpada topită în ultimele zile a şters mare parte din marcajele rutiere de la traversările pietonale din zona centrală a oraşului.

Aşa se face că, pentru a fi feriţi de surprize, trecătorii iuţesc pasul atunci când păşesc pe carosabil în zonele unde traversarea este semnalizată cu indicatoare. „Şoferii care sunt din Piatra Neamţ cunosc bine locurile de traversare, dar cei care nu sunt de-ai locului zăresc în ultima clipă că urmează o zebră", spune maistrul Marian Vasiloiu.

Anul trecut, «zebrele» şi marcajele rutiere au fost împrospătate în primăvară şi în toamnă, însă vopseaua nu a rezistat celor două luni de iarnă. „Chiar dacă nu mai este zăpadă pe carosabil şi s-a încălzit de câteva zile, lucrările de refacere a marcajelor rutiere vor fi efectuate după data de 15 martie", spune viceprimarul Dragoş Chitic.

Au întâietate indicatoarele pentru şoferi

Dacă vremea nu este considerată încă portivită  pentru refacerea marcajelor, temperaturile diurne permită edililor să înceapă alt gen de lucrări la infrastructura rutieră din oraş. Aceştia au anunţat că în această perioadă vor demara lucrările de amenajare a sensurilor giratorii înfiinţate în ultimii doi ani cu bidoane din plastic. „Primul rond giratoriu care va suporta lucrările de amenajare va fi cel din zona «Vânătorul şi Pescarul», de pe Bulevardul Decebal. Lucrările constau în montarea de borduri şi spaţiu verde, în interiorul rondului în locul balizelor din plastic", spune Ludmila Armaşu, inspector la Compartimentul Comunicare din cadrul primăriei pietrene.

O altă operaţiune în desfăşurare în această săptămână este revizia şi, acolo unde este necesar, înlocuirea indicatoarelor rutiere deteriorate situate pe străzile din cartierul Precista.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite