Pietrenii sunt sfătuiți să evite patul de spital. Citiți recomandările medicilor pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu debutul sezonului cald crește și riscul îmbolnăvirilor sau a toxiinfecțiilor provocate de alimentele perisabile, sensibile la temperaturi ridicate. Medicii specialiști au demarat deja o campanie de informare a populației pentru a preveni eventualele situații de acest gen.

Primele sfaturi și cele mai importante sunt cele care avertizează pietrenii să achiziționeze produse alimentare numai din locurile special amenajate, verificate din punct de vedere sanitar-veterinar.

 „Calitatea unui produs depinde foarte mult de locul unde a fost păstrat, temperaturile și condițiile de igienă. Mai mult, așa există siguranța că acele produse congelate nu au trecut prin mai multe procedee de îngheț-dezgheț", a declarat doctor Constantin Lipan, director Executiv Adjunct al DSVSA Neamț.

Nici fructele sau legumele de pe tarabele piețarilor nu sunt lipsite de riscuri. „Aceste produse trebuie spălate foarte bine înainte de consum. Multe dintre ele pot conține urme ale substanțelor folosite la eliminarea dăunătorilor, care pot provoca indigestii sau chiar toxiinfecții alimentare", a completat Constantin Lipan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite