Pietrenii rătăciţi prin talcioc, ademeniţi cu papuci purtaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţinii comercianţi veniţi la târg s-au arătat nemulţumiţi de zona aleasă de organizatori, motivând că au mici şanse „să prindă“ clienţi.

Târgul de chilipiruri deschis ieri în premieră la Piatra Neamţ, pe strada Muncii, nu s-a bucurat de succesul scontat de organizatori. La primele ore ale zilei, nici clienţii şi nici comercianţii nu s-au îngrămădit în spaţiul special amenajat la marginea oraşului pentru comerţul cu vechituri. Printre tradiţionalii saci cu varză şi cartofi din piaţa angro s-au strecurat timid şi câţiva pensionari, care au venit să-şi vândă hainele şi alte obiecte uzate de prin gospodărie.

Vânzătorii, nemulţumiţi de locul ales pentru târg
„Eu am venit, dar nu cred că stau mai mult de jumătate de oră aici. Nu vine nimeni să cumpere pentru că e la capătul lumii. Dacă l-ar fi făcut la ştrand sau lângă Piaţa Centrală, am fi avut şi noi vad, dar aşa nu avem cui să vindem“, s-a arătat nemulţumit pensionarul Dumitru Caraiman.


Oferta a fost oricum  slabă şi a constat în haine purtate, baterii pentru baie, undiţe de pescuit, cafetiere şi CD-uri cu muzică veche.  Vânzătorii de legume din piaţă au fost printre singurii curioşi care s-au aventurat printre mărfuri. „Nu prea arată a târg. Singurul mai serios este domnul care a adus încălţările. El are marfă, ai de unde să alegi şi nici nu sunt scumpe. Dar  în rest nu-i nimeni. Poate c-or mai veni oamenii când vor afla“, este de părere Maria Zamfir, una dintre cliente.

Cel mai apreciat comerciant, pietreanul care a acoperit intrarea în târg cu încălţăminte, „s-a impus“ cu marfă de toate mărimile, culorile şi pentru toate gusturile. Cheia succesului în cazul său este experienţa. „Merg la târguri de cinci ani. Am vândut în tot judeţul: la Bicaz Ardeal, Roznov şi Borca. Cel mai bun târg este cel de la Borca, care se ţine duminica. Oamenii de acolo s-au obişnuit deja şi târgul a devenit o tradiţie. Aici suntem abia la început şi va mai dura până se vor obişnui pietrenii“, a spus vânzătorul, în timp ce-şi aranja marfa pe sacii de nailon.


Dacă novicii în domeniu au strâmbat din nas atunci când a venit vorba desprelocul unde s-a organizat târgul, expertul spune că este numai bun şi că spaţiul oferit este unul generos. În schimb, pietreanul ştie că reclama rămâne sufletul comerţului şi crede că mediatizarea slabă a fost principalul motiv pentru care cumpărătorii nu au venit la talcioc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite