Pietrenii plătesc cu strângere de inimă facturile la căldură pe decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ciuda facturilor mari, pensionarii îşi plătesc constant întreţinerea
În ciuda facturilor mari, pensionarii îşi plătesc constant întreţinerea

Cei mai afectaţi sunt locuitorii din oras care stau la bloc si nu au centrale termice individuale

Lui Vasile Leonte, preşedintele Uniunii Asociaţiei de Proprietari din Piatra Neamţ i-au ajuns la urechi plângeri din partea pietrenilor care s-au trezit cu facturi mari la încălzirea pe decembrie.

„Sunt şi facturi aberante  cum e cazul unui locatar din cartierul Dărmăneşti care stă într-un apartament cu două camere şi s-a trezit cu o factură de 500 de lei", spune preşedintele Asociaţiei 118. Un alt caz este al unui pietrean care are de plată 900 de lei tot pentru un apartament cu două camere. „Vina este a celor din asociaţii care nu cunosc legea, precum şi a firmelor de repartitoare care fac citirea şi calculul căldurii", e de părere Vasile Leonte.

Gabriela Toma, directorul societăţii Locativ Serv, una din firmele care administrează o parte din blocurile din oraş, spune că diferenţele de calcul rezultă din procentul cheltuielilor comune aplicat de conducerile de la asociaţii. „Avem o hotărâre de Consiliu Local care spune că între 20 şi 50% din cheltuielile comune de bloc trebuie să fie repartizate pe toţi locatarii. În unele asociaţii aceste cheltuieli sunt trecute, cu acordul Adunărilor Generale, doar în contul celor care nu au centrale termice individuale", a precizat directorul Locativ Serv.

Aproximativ 17.000 de pietrenii sunt feriţi însă de impactul facturilor la întreţinere din această iarnă deoarece au depus cereri la primărie pentru a primi subvenţia la căldură aferentă perioadei noiembrie-martie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite